23. aug, 2015

Kulturfestival, Crazy Daze, knuff i rätt riktning, legal camping - motion

Så väldigt trevligt på kulturfestival i Hovmantorps Folkets Hus igår! Mari Gustavsson sjöng, Hovmantorpsrevyn underhöll och Crazy Daze sjöng och spelade så taket lyfte. Allt var mycket bra och gladde den stora publiken. Lessebo bibliotek hade informativ disk med lättläst. Det var lotteri och trolleri. Två lakersspelare skulle komma och skriva autografer under matpausen. Idé och kunskapscentrum arrangerade med hjälp av sponsorer, t ex Humana. Träffade många bekanta från tillgänglighetsrörelsen. Vi lämnade i pausen och väl hemma tog jag simtur två denna dag. Skönt!

Nu söndag och jag har läst handlingarna till veckans kommunstyrelsens arbetsutskott. Bra och positivt svar på min skrivelse om ”nudging”, knuff i rätt riktning. Det handlar om att få människor att ändra sitt beteende, t ex att använda miljövänliga transporter, när det är möjligt. Metoden ska in i kommunens miljöarbete. Det är förslag till beslut och det står sig nog genom både arbetsutskott och kommunstyrelse.

Motion om en legal uppställningsplats, en camping, för t ex EU-migranter är klar. Den blir det diskussion om i kommunfullmäktige så småningom.

 Fortfarande mest sol och kruttorrt. Men det mesta högtrycket är nog över.

Carin Högstedt

150823