10. aug, 2015

Händelsrik dag, 28km, PRO, styrelsemöte, fullmäktigegrupp

Bedömer att jag cyklat ca 2,8 mil denna händelserika dag i det lilla. Startade med att köra bilen till verkstad. Nu inget bekymmer med plåt undertill (som häromdagen) men en otäck varningslampa och liksom trött bil. Lämnade den på andra sidan staden, där den troligen blir kvar hela veckan. Så det blir till att cykla i det underbara sensommarvädret. Tacknämligt faktiskt. Tog buss nr 8 hem och åkte hela sträckan från Samarkand till Sandsbro i ensamt majestät. Så dags ingen som har handlat och ska hem – klockan var halv nio, så jag var en udda passagerare. Diskade, tog cyklen in till stan och kommunhuset. Träffade gruppledaren och gjorde lite av varje. Gick så på lunch – efterlängtad – med Charlotta Svanberg (S) som gått från kommunuppdrag till region Kronoberg och är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden. Lotta och jag har mycket gemensamt – gillar samma böcker och författare t ex. Måste träffas då och då. Arbetade ihop när S+V+MP styrde Växjö kommun tre mandatperioder på raken.

Gjorde sedan en bedömning att jag skulle kunna delta i ett PRO-möte på Evedal, som jag blivit inbjuden till – fast jag inte är medlem – ännu. Det var lockande att komma ut på cyklen igen i det vackra vädret och delta i något för första gången. Väldigt mycket folk i den gamla patriciervillan Wilhelmshill! Det var underhållning med trubadur, som var mycket bra. Satt i punchverandan och såg inte sångaren ifråga men hörde. Därefter skulle det vara studieupptakt och då cyklade jag tillbaka till stan för nästa möte. Försökte följa smalspåret (nerlagt men cykelväg) och upptäckte hur illa skyltat det är i den här trakten för cyklister. Jag brukar inte cykla från centrum till Evedal och utflykten var delvis ett studiebesök i verkligheten, där man ska hitta närmaste cykelvägen och inte gör det på grund av dålig skyltning. Varför är inte gamla Smalspåret, saligt i åminnelse, skyltat?

Så fullmäktigegrupp inför kommunstyrelsen imorgon. 50 ärenden. Det blir nej till lägenheter i kommunhuset, ja till bidrag till Östers IF. Har inget alternativ till ja till Öster. Lägenheter bygger vi gärna på den plats där de borgerliga tänkt sig lägga nya kommunhuset, nämligen Norrtull eller Stationsområdet. Vill man ha kontorslandskap i kommunhuset torde det bli billigare att göra det än att göra lägenheter. Den yta som inte behövs går att hyra ut. –Ja, det är två av 50 ärenden. Om nu kontorslandskap är en bra idé, vilket jag inte tror på.

Avslutade med styrelsemöte i V Växjö. Glatt möte med planering inför hösten. Kalendern fylls snabbt. Närmsta mötet är det offentliga om vad som ska hända i Fagrabäcksrondellen när Trafikverket och Växjö kommun ska göra trafikplatsen större. 18/8 17.30. Planering pågår inom V.s kommunala grupp och annonsering kommer. Hur påverkar planerna naturreservatet och rekreationsområdet i Fyllerydsskogen? Vi bjuder in folk att komma och delta i en vandring i  det aktuella området.

Ikväll lugnt, varmt  och vackert här på altanen. Mör i benen och det känns skönt. Imorgon kommunstyrelsen, ”bostadsgruppen” inom Vänsterpartiet och invigning av Cityfarm på SIPs anläggning på Söder, ett minizoo, som jag är nyfiken på. Hoppas jag hinner och orkar dit efter kommunstyrelsen

Carin Högstedt

150810