20. jul, 2015

Rampen är där! Skön kväll, ingen stress och mycket gjort

I midsomras kom det larm om att rullstolsrampen på stora fina badplatsen i Växjö, Evedal. var oanvändbar. Jag var ute och tittade. Där låg en bit av en ramp, som en person i rullstol skulle behöva hoppa upp på för att sedan rulla en bit och stå på huvudet i sanden. Jag har dokumenterat med foto. Satte igång att rota i vad som hänt. Enligt alla utsagor och kommunens  hemsida är just denna badplats tillgänglig. Twittrade till kommunens officiella twitterkonto, frågade på faceook och betedde mig medvetet lite valhänt. För hur ska en tillfällig gäst i Växjö kunna begripa att en ofullgången ramp är vad som finns av tillgänglighet? Eller vem som helst som räknar med ett bad? Var tvänder man sig? Så småningom fick jag vänligt svar och hjälp: Rampen saknar vissa delar och de kommer v 33. -Sorgligt, tyckte jag. Då är ju badsäsongen över i stort sett.

Så kommer rapporten från iakttagande medborgare häromdagen! Rampen är där! Åkte ut ikväll och tittade på det hela. Fotade från alla håll. Finfint! Bra för alla som vill ha lite stöd när hen går ut i vattnet. För personer med rullator och så rullstolar. Solen vräkte ner över Evedals badplats just ikväll och det kändes väldigt bra att se att det hjälper att reagera. Men det borde vara rutin. En dålig ramp byts ut innan badsäsongen.

Sköna dagar med ledigt att göra sånt som inte blivit av tidigare och utan stress. Var inne i kommunhuset - helt solo i "politikerkorridoren" och fick iväg en interpellation om sjöfågelsbeståndets fortlevnad. Det beslut som togs i fullmäktige i november 2014 på grundval av V-motion var bra beslut, men vad har hänt med det sedan dess? En medborgare kontaktade mig om det och det är hans förtjänst att jag kom loss nu. Det har varit så tyst kring frågan efter beslutet.

Imorgon stor dag med alla tre barnbarnen här! Hoppas vädret håller sig någotsånär.

Carin Högstedt

150720