24. jun, 2015

Bostad nu, barnbarnaktiviteter, 12 gr, Almedalen

Bostadsmöte igår kväll, alla åldrar, alla vill väcka opinion mot att sälja stor del av allmännyttan i Växjö kommun. Det handlar om unga som vill flytta hemifrån, äldre som vill ha tillgång till centralt belägna bostäder med rimliga hyror. Det handlar om en stor del av befolkningen som inte vill äga utan hyra sin bostad. Det handlar om att bygga mer istället för att ägna kraft åt att sälja. Det handlar om framtiden för våra barn och barnbarn, deras möjligheter att kunna skapa sitt vuxenliv med arbete och bostad som grund. Borde vara en självklarhet i ett rikt Sverige och i Växjö kommun.

Har hand om två av barnbarnen onsdag-torsdag. Har ägnat dagen åt att åka buss nr 5 till stan, buss nr 3 till Samarkand och buss nr 8 hem till Sandsbro igen. Hade ärenden i stan - bl a att få igång min mobil. IT-avdelningen tjänstvilliga som vanligt, men det har strulat igen och telefonen fungerar inte. Så skulle vi till Clas Ohlson. Det kräver numera besök på Grand Samarkand. Barnen fick tag i kataloger och hittade väldigt mycket i dem som de verkligen vill ha. Blir nog nytt besök imorgon. Ska försöka hinna med invigning av tillgänglighetsanpassning av Sandsbro badplats också plus äta på pizzeria. Nu gäller det att skapa lugn och nattro så småningom. Tältet är inte att tänka på. Inte så mycket regnande idag men kallt.

På måndag till Almedalen. Noaks Ark är där hela veckan. Växjö kommun har seminarium för första gången. Ska träffa min bror och svägerska, som bott länge på Gotland, delta i lite seminarier och för övrigt strosa runt. Hoppas på lite loppisar också. Hem onsdag kväll och sedan dags för Bergveckan, ett kulturellt måste varje år.

Carin Högstedt

150624