14. jun, 2015

Peter Nilsson, oinspirerad, artikel om EU-migranter

Suverän artikel av Per Lindbladh och Urban nilsson i Smålandspostens lördagsbilaga igår om  Peter Nilsson, författare och vetenskapsman, från Möcklehult, inte så långt från Lammhult. Ska läsa om Den gamla byn, 1997, som handlar om just Möcklehult, som han kartlade så långt tillbaka det går. Bland annat, minns jag, att han upptäckte att hela byn flyttats. Det är många år sedan jag läste den och tyckte mycket om den då.

Artikeln Med titeln "Utrota fattigdomen - alla barn har rätt till skolgång" publicerades i gårdagens Smp. Den finns på www.vvaxjo.se för de som inte har tillgång till Smp.

Försökt hitta inspiration till budgetmanglingen i Växjö fullmäktige hela denna dag, men inte lyckats något vidare. Inledningsanförandet ska förberedas, anser jag. Det ska dessutom innehålla sådant som ingen annan säger eller tar upp. Tycker jag själv.  Men inte attackera andra inledningstalare. Repliker inte tillåtna i den omgången. Måste klarna under natten. Imorgon ett vanligt fullmäktige och ingen tid för eftertanke.

Carin Högstedt

150614