9. jun, 2015

Vattenutflykt, presskonferens, Lammhult, möten på möten, EU-migranter

Skrev nyss en lång blogg som försvann när jag skulle spara och kolla den. Inte första gången. Orkar inte upprepa men ska försöka få ihop något i alla fall. Idag är det min mammas 99-åriga födelsedag, om hon levat. Brukar försöka göra något lite speciellt den dagen - som att vara ledig. Det är bästa och vackraste tiden på året med lupiner och hundkex. Plockade förresten just dessa när jag cyklade hem ikväll. Idag behövde jag inte anstränga mig att hitta på något. Detta var dagen då LRF bjudit in till sin vartannatår-utflykt med buss. Temat var vatten och vattenvård. Kommunens vattenexpert m fl informerade och guidade kommunstyrelsens arbetsutskott i Mörrumsåns vattenavrinnungsområde i södra kommunen. Vi var i Jät och på Skye säteri, där vi hade ett kort arbetsutskottsmöte. Vi gick i kanten på Djurle myr och lärde oss mycket nytt. LRF som vanligt väl företrädda och pålästa. Skye säteri har två robotar som mjölkar ca 140 kor. Vårt möte hade vi ovanför kossorna på loftet och ladugårdslukten bet sig fast i skinn och kläder. Det märkte vi när vi kom tillbaka till kommunhuset.

Men ingen journalist reagerade på det under presskonferensen om budgeten, som vi hade strax efter hemkomsten från utflykten, inte ens när jag pratade bredbandsatsning och landsbygdsutveckling. Nu är S+V.s budget klar och presenterad. På tisdag ska den debatteras i kommunfullmäktige, heldag. Ola Palmgren, S-samordnare, har gjort ett jättearbete och formulerat våra idéer och tankar, redigerat och ändrat och ändrat, lagt till och dragit ifrån. Blev bra!

Igår en myckt fullmatad dag med möten av olika sorter och kommunala gruppen i Lammhult på nya Folkets hus. Där blev vi informerade och guidade av Eva Christiansson, partivän och ordförande i Folkets hus Lammhult. Hon berättade om ansträngningarna att få Folkets hus och värdshuset, som de också driver, att gå runt. 60 timmars arbetsvecka, helt ideellt. Fick faktiskt till en artikel om EU-migranterna och vad som behöver göras för dessa. Alla i vår lilla arbetsgrupp inom (V) för EU-migranterna  ställde upp och artikeln skickades till Smp. Lite stolt över att ett uppdrag jag gett mig själv kunde verkställas denna ansträngda dag, som också innehöll ett möte med KPR, kommunala pensionärsrådet, ca 10 personer med många idéer, åsikter och frågor. Eva-Britt Svensson och jag lyssnade och antecknade för glatta livet.

Nu ett sista försök att kunna publicera detta, ej korerekturläst dessvärre.

Carin Högstedt

150609