4. jun, 2015

Datorberoende, budgettexter, Fria ordets hus, fult i trädgården

Nu vill vi kunna sitta i trädgårdsmöbler på altanen! Nu kommer sol och värme! Altanbygget verkar ha stannat av. Jag är verkligen less på situationen. Dessutom är fikonträdet dött, vårt pilträd likaså på väg bort plus rosentryn och byggställningar i rabatterna har inte varit snälla. Men igår hände något ovanligt. Måsarna skriade högljutt och var riktigt arga. När jag kollade, så satt en häger på en båt vid stranden. Den körde måsarna iväg. Häger ser vi rätt ofta i Toftasjön men inte så nära oss.Den var mycket stilig.

Trevlig dag med cykelväder, beställning av tavellister, ettårsjubileum på Fria ordets hus, budgettextskrivning/korrekturläsning. Fick meddelande att min hemdator var färdigrenoverad. Tack och lov är dokumenten - till exempel all släkthistoria jag skrivit - räddade, men jag får installera alla släktforskarprogram igen. Det tar tid. Måste också komma ihåg att säkerhetskopiera.

Fria ordets hus i Växjö är verkligen ett fritt hus, gammal villa med glasveranda. Många gäster var där och åt tårta. Vi fick också ett litet paket var och en. I det finns en papperslapp med ett ord på, som vi ska använda mycket nu framöver. Mitt ord är "förmå" och det ska jag nog förmå att använda- Fint ord.

Ser i Dagens ETC att Finlands borgerliga regering ska testa basinkomst (annat ord för medborgarlön). Häftigt! Finns en rörelse även i Sverige för medborgarlön, men den behöver växa rejält för att få genomslag. Finns en grupp intresserade även inom vänsterpartiet numera. Från växjöhorisont har (V) motionerat till flera kongresser om medborgarlön, men fått avslag och stöd från kanske en femtedel av ombuden. Dags att ta nya tag i den frågan. Det handlar om en grundtrygghet för alla människor. Det kan inte vara fel.

Imorgon sista hand vid budgettexter. sol och 20 grader är utlovat. Blir bra avslutning på arbetsveckan.

Carin Högstedt

150604