30. maj, 2015

Vårstad och sommarfest i regn och rusk, Bergsbestigarna, Åskar

Kom hem från Sthlm och Noaks Arks förbundsstyrelse kl 20 igår. Vi började mötet kl 12.00 och det skulle inte vara längre än till 17.00, varför flera punkter bordlades. Vi hann alltså inte med dagordningen. Fem timmars sammanträde är långt! Jag blev riktigt trött. Det sitter i idag också. Kan ju inte låta bli att försöka få till bra beslut och driva på för att beslut ska verkställas. Ny ordförande som visar sig ha kreativa förslag till lösningar på vissa problematiska frågor. Åkte tåg till Sthlm, flög från Bromma hem. Sena planet till Växjö från Bromma fredag kväll var inte fullsatt, långt ifrån. Uppkopplingen till internet på tåget var svajig och det blev inte så mycket gjort som jag tänkt.

Idag "röd lördag" och sommarfest. Det betyder att vi var några från V Växjö som var i stan före 11 och delade ut kommun- och regionblad på Storgatan. Gick lätt. Tog slut. Mycket folk på grund av "vårstad", en kulturellt och kommersiellt präglad händelse i Växjö centrum. Många som vi inte möter de onsdagar vi annars är på stan med info. MEN vilket dåligt väder! Kallt och regnigt. Frös om händerna. Stackars vårstad! Tittade bl a på Röda Korsets utställning om ebolasjukdomen och vad RK gör, var och med vilka medel. Mycket bra! En nationell utställning och arrangörerna var nöjda med besöksfrekvensen i Växjö. Många skolelever hade varit där igår. Var också på Galleri Sigma och utställningen med Åskar Liljas teckningar. Denne växjöson går på serietecknarskolan i Malmö och utställningen är verkligen rolig, givande och sevärd! Roligt att vara vän med denne Åskar! Han har gjort en god insats för att bevara kulturella miljöer i Växjö.

Efter våra bravader i centrum, så var det "sommarfest" och sommar kan vi ju glömma. Inomhus. Fest - ja, den stod Bergsbestigarna för! Tre unga män som sjunger och spelar egna och andras progg- och politiska låtar. Egen låt, som uppskattades mycket, är t ex "Annie Lööv vill ta min lön". Det blev fest och tipspromenaden var klurig men inte omöjlig och jag vann den. Hela dagen har gått och imorgon är det utbildning för oss alla i kommunala gruppen, på Evedals värdshus vid Helgasjön. Hoppas kunna cykla dit. Ska förbereda mig lite om kommunens budget och former och innehåll i vår kommunala politik.

Nu skiner solen efter en närmast vinterliknande dag. Har det hänt något spännande på S-kongressen? Har ingen aning. Brukar vara roligt att följa partiernas kongresser på TV. Den här har jag missat helt och hållet.

Carin Högstedt

150530