19. maj, 2015

Berg direkt, mycket om avlopp, landningsbanan, budgetarbete

Hemma från Berg direktmötet, som inte lät någon somna. De enskilda avloppen, som Växjö kommun systematiskt inventerar och gör bättre, väckte frågor och kritik. Har aldrig själv varit involverad i miljö- och hälsoskyddsnämndens handläggning. Därför svårt att svara på påståenden om att enskilda människor kommer i kläm. Politiskt beslutar vi om hög takt i åtgärderna och det gör vi av miljöskäl, ytterst för att skydda Östersjön från utsläpp. Många frågor om trafiken, höga hastigheter, smala vägar, farliga vägar, avsaknad av cykelvägar. I Berg ägs vägarna av Trafikverket. Synd att de inte var där ikväll! 70-väg utanför förskolan, Växjö kommuns äldsta föräldrakooperativ. Inte alls bra! Timmerbilar kör här berättade förälder. Livligt möte, mycket välbesökt av förtroendevalda och tjänstemän. Livfullt inslag om kultur i Berg, Elin Wägner bl a, av Karin Hansson, Fria ordets hus-chef inne i Växjö. Hon visade sig ha djupa rötter i Berg, där ju Elin Wägner var bosatt och där nu författare, som vill ha skrivro, kan få låna husrum i perioder, i Elins hus.

Tidigare idag gjorde V-gruppen besök på Landningsbanan, namnet på den sluss som tar emot nya flyktingar med flera nya svenskar. Personalen berättade om en bra verksamhet, som har varierande uppgifter och tar emot hela familjerna. Det började med anhörigmottagandet av somalier. Nu är det blandat och mycket internationellt. Jag fick ge mig av i förtid, för att träffa S och börja fördela uppgifterna att skriva budgettexter. Gick bra. Vet bara inte när jag ska skriva. I början på juni är det dags för budgetfullmäktige. Det är snart och innan dess ska varje ord nagelfaras.

Nu läsa lite handlingar inför morgondagen. Möten från 9 till - tja gissningsvis 21.

Fått upp en lampa som legat i en garderob i åratal, inköpt på auktion, 50-tal, plastband. Gillar den verkligen men har inte lyckats hitta någon plats och trodde aldrig att den skulle fungera. Till och med glödlampan, som suttit i i garderoben, funkar. Det är en klassisk glödlampa för övrigt. Inte nog med det. Jag såg lampan i en antiktidning häromdagen! Den, lampan, var nära att åka ut i renoveringshysterin, men räddades i sista stund.

Carin Högstedt

150518