9. maj, 2015

Happy pride!

Vilken fest! Vilken prideparad! Så mycket folk i paraden, så mycket folk som kantade paraden och var glada och uppmuntrande! 7-8 000 i tåget skriver Smp. Är det möjligt? Det är helt fantastiskt!

Vilken seger för allt enagagemang, all kamp för mänskliga rättigheter, allt slit för frihet, kunskap, kärlek! Vilken seger för Växjö Pride, den förening som förberett allt och som gjort det så bra! Mitt i glädjen fick jag tårar i ögonen. Så meningsfullt livet blir, det politiska livet, tjatet om jämställdhet, jämlikhet, lika värde för alla.

Vänsterpartiets avdelning var fyllt med ungdomar - studenter mestadels, tror jag. Själv begriper jag inte hur vänsterfolk kan låta bli att delta i en så inspirerande prideparad! Roligaste händelsen i år!

Nu lördagskväll i timmerkojan (Dan Andersson) och jag snickrar på en sommarspaning till Smp. Sista inlämningsdag imorgon och jag är inte färdig, men har hittat ett tema i alla fall.

Arbetsrummet färdigrenoverat (nästan) och både datoruppkoppling och skrivare fungerar. Skönt. Morgondagen blir det mycket skrivande.

Carin Högstedt