27. apr, 2015

Deklaration, årsstämmor med kommunala bolagen, Älghults marknad, sista lasset ut?

Utan döttrarna hade vi aldrig klarat av det som skulle göras igår; befria vardagsrummet och altanen från allt. De var raska och starka, det måste jag säga. Men alla hade tänkt när de kom in och såg vad som skulle göras: Nej, jag vänder om. De trodde det var några möbler som skulle flyttas. Det var tusen böcker, porslin, tavlor, papper...Vi gick i mål och firade med sötsliskiga kakor från Toftastrand - jättegott. Före kl 7 idag kom målaren och kl 8 kom beställda sociala företaget "positiv kraft" och tog ett lass till återvinningscentralen Norremark, Macken och soffan tog en av killarna hand om. Småsaker körde jag senare till "tippen" som jag kallar Norremark, som är långt från traditionell tipp.

Idag kom jag på att imorgon åker jag utomlands och jag har inte deklarerat, bara betalat in restskatten. Kommer hem 4/5 och deklarationen ska vara inne 2/5. Trodde jag och började leta. Efter blanketterna. För att se koderna för godkännande. Hittar inte i denna röra. Försökt hålla viss ordning på posten, men något hände igår. Ägnar någon timme åt att leta. Ska så kolla kontot, betala räkning och hittar inte dosan, som jag verkligen försökt lägga så den inte ska försvinna bland några verksamhetsberättelser för något bolag 2001 och en förening 1997. Hittar inte. Kan inte deklarera, kan inte betala räkningar. -Hur länge dröjer det innan jag är i utanförskapskolumnen? -Nä, jag är helt fanatisk när det gäller att betala räkningar och ha koll på utgifter och inkomster. Det fanns en tid när jag hade en hög obetalda fakturor hos kronofogden. Kan kanske bero på det att jag vill vara fri, det vill säga inte ha några skulder.

Så småningom inser jag att deklarationen ska vara inne 4/5. Då är jag hemma igen och kanske har vi kunnat komma fram i alla pappershögarna. Dosan till internetbanken hittar jag, men det satt långt inne. Långt inne bakom böcker och grejer i en hylla.

Skrev häromkvällen om min blogg i december som handlade om Älghults marknad och att föreningen vill publicera den i nästa Älghultskrönika. Ser det som en enorm utmärkelse! Läste idag min blogg och tycker själv att den är helt OK. Tänker inte ändra i den. Jag skrev det jag kände. Drog paralleller till nutiden. Börjar jag ändra så försvinner kanske det spontana.

Legat lågt med det politiska idag. Läste handlingarna till arbetsutskottet  på tåget i lördags och har  bara deltagit i lite bolagsstämmor ikväll. Alla de kommunala bolagen har haft offentliga informationer om sin verksamhet och sedan bolagsstämmor idag. Jag missade informationerna - brukar vara bra tillfälle att få grepp om vad koncernen håller på med - men deltog i några stämmor, varav jag var oppositionens ombud i ett. Blir glad när jag ser nya ansikten delta från vänsterpartiet! De är skärpta! De kommer att ta över!

Imorgon kväll, efter heldag med kommunstyrelsens arbetsutskott, åker jag med min äldsta dotter till Nice för vidare färd till Cagnes sur mer, där vi ska vara några dagar. Detta är mitt påhitt helt och hållet. Hon fyller jämnt och detta har aldrig gjorts tidigare, en resa med henne och mig. Jag bokade ett ställe jag känner jag till och älskar men Medelhavet är ju en enda kyrkogård numera. Hur förhåller vi oss till det? Hautes Cagnes var en gång ett kollektiv för konstnärer och flera svenska var där, tror 30-40-talen.

Kanske hör jag av mig från Cagnes!

Carin Högstedt

150427