23. apr, 2015

Åryd, Furuby, Destination Småland, renovering av altanen

Det började arta sig här hemma. Full fart på tapetserare och golvläggare. Kändes som att det finns ett gott slut. Då kommer meddelandet: På måndag ska altanen vara tömd på möbler och allt annat. Väggar ska rivas, grannarnas balkong över oss bytas ut. Fuktskador som gör att teglet och murbruket vittrar. Vi är inte ensamma. Flera lägenheter i bostadsrättsföreningen är berörda och några åtgärdade. Firman som renoverar hade lovat besked om tidpunkten i mycket god tid. Vi har nämligen mycket grejer och tunga saker på altanen också. Nu gäller måndag och vi vet inte hur vi ska lösa detta ihop med att vardagsrummet står på tur för renovering inomhus. Höll på att bryta ihop men struntade i att göra det. Allt är OK. Gick upp skittidigt idag och torkade golv, putsade fönster med mera. Sådant kan hejda ett sammanbrott. Annars hjälper det att köpa kläder. Det är naturligtvis inte så pk kanske att erkänna det, men nya kläder hjälper när tillvaron känns övermäktig.

Första mötet i den här perioden med Destination Småland idag. Först stämma med ensamägaren Region Kronoberg. Sedan styrelsemöte och träff med personalen. Känner mig hemma i sammanhanget. Besöksnäring och turism är ett av mina favoritområden. De två leaderprojekten jag deltagit i på senare tid har också gett nya kunskaper: "Upptåg", om tågstoppen i bl a Gemla, och ett projekt om naturturism, bl a fågel- och vandringsturism.

Sen eftermiddag åkte jag med partikamrat till Åryd och Furuby och traskade runt med (V)äxjös Kommunnytt. 400 ex utdelade. Hann inte hela Furuby på grund av andra åtaganden men gjorde så mycket vi kunde. Dessa brevlådesamlingar, en massa brevlådor samlade i klump,  som numera finns på många orter - 10-20-  ja, hela 34 i rad bakom ICA i Ingelstad - underlättar och bidrar till demokratin!

Imorgon begravning i Hemmesjö kyrka av maken till mamman till svärsonen. Barnbarnen ska vara med.

Carin Högstedt

150423