22. apr, 2015

Lång dag, mycket gjort, varmt och vackert, Tävelsås o Ingelstad

Hemma från  årsmöte med ABF-distriktet i Folkets hus, Alvesta. Fin underhållning med jazz - sång och musik. Sedan förhandlingar som gick utan yrkanden, voteringar och reservationer. Smörgåstårta efter det. Inga motioner fanns. Ska försöka engagera mig till nästa år. Sitter ju i Folkbildningsrådet centralt (handlar om studieförbunden och folkhögskolorna) och har lite tankar och idéer därifrån.

Dagen började med tidigt uppvaknande och kl 7.00 kom två hantverkare och drog igång slipmaskiner. Jag drog till kommunhuset per cykel i det fina vädret. Skrev några texter till (V)äxjös Kommunnytt. Sedan till redaktionsmöte - redaktionen är i princip fullmäktigegruppen - som höll på med bladet som besvarar frågan Vad hände i fullmäktige 21/4? från 10 till 15.40. Då hade vi tryckt 550 ex och de tog tre av oss till Tävelsås och Ingelstad. Jättefint väder att gå omkring i. Polisjakt efter en bil i Ingelstads  centrum förresten. Lite ovanligt. Inspirerande att möta människor man inte känner, som ler och hälsar glatt. Snabbt tillbaka och så Alvesta. Så nästan hela dagen har vi använt till att upplysa medborgarna om vad som händer i den lokala politiken. Därmed har vi gjort skäl för partistödet, som utgår från Växjö kommun till alla partier efter antal mandat. Det var det som partistödet inrättades för en gång i tiden.

Får bryta här och nu. Ett otal mail att ta hand om. Imorgon bland annat stämma med Destination Småland, ett regionalt uppdrag jag har. Handlar om turism och besöksnäringen. Suttit där tidigare och ser fram mot att vara med. Skymningen faller. Sitter ute. Inne kan vi knappt vara. Det går dock framåt med renoveringen. Sovrummet nästa klart och vackert, vackert...

Carin Högstedt

150422