12. apr, 2015

Thage G Peterson, stormbyar, redo för hantverkare

Förra året invigdes nya Folkets Hus i Lammhult, Växjö kommun. Maken L och jag var där denna högtidliga dag. Invigningstalade gjorde Thage G Peterson, tidigare försvarsminister bland andra uppdrag och med lång bakgrund i just Folkets Hus-rörelsen. Det var en fröjd att lyssna på en mycket god talare. Jag blev djupt imponerad av denne man med rötter i Berg, en by i närheten av Lammhult. I Berg bodde och verkade  för övrigt Elin Wägner. Nu är Thage G Peterson snart i Växjö, inbjuden av den relativt nybildade föreningen Kronoberg för fred och alliansfrihet, KFA. Nu ska vi få lyssna på föredrag på temat "Bevara alliansfriheten - Nej till NATO-medlemskap". Onsdag 15 april kl 18.30 i IOGT-huset, Vattentorget 1 i centrala Växjö. Säkerligen intressant - och aktuellt!

Ute är det fart på våren. Stora knoppar på syrenerna. Inget liv i fikonträdet ännu. Idag dock mycket hårda och kalla vindbyar. Rapporter om strömlöst, nerfallna träd och trafikproblem. Inne är det så gott som avskalat i de rum som imorgon ska intas av hantverkare. Der är inte klokt vad saker som samlas med åren. 28 år i samma lägenhet. Tror det är bra att flytta med jämna mellanrum - om inte annat så för att gå i clinch med saksamlandet.

Träffade barnbarnen med föräldrar i Gasslanda. Spelade spel och fick Budapestbakelse. Skön avkoppling från lägenhetens kaos.

Imorgon lunchmöte i kommunhuset med föredrag om cirkulär ekonomi plus diverse andra möten, bl a "Åryd direkt", då kommunstyrelserepresentanter möter årydsborna. Men först ta emot hantverkare.

Carin Högstedt

150412