7. apr, 2015

Heliga ROT, 10 000 i arvodeshöjning, dyrt att adoptera blir dyrare

Det är helt ofattbart hur borgerliga skribenter kan uppröras av att ROT-bidraget minskas till förmån för byggande av bostäder! Som om det inte räcker nu med bidrag för att renovera köket och bygga altaner! Är det viktigare än bostäder, ger det fler jobb? Retoriska frågor. Upphetsningen är för mig oförståelig. Bra artikel i Smp idag av SSU.s ordförande i Växjö.

Möten hela dagen och beslut om höjda arvoden till politiker i Växjö kommun. Känns rätt att stå för ett förslag som minskar gapet mellan fritidspolitiker och "proffsen". Vi vill säkra återväxten genom lite bättre villkor för fritidspolitiker men accepterar inte någon höjning av fasta arvoden till kommunalråd eller övriga ordförande, vice ordförande och 2 vice ordförande. Att de är tre är en innovation redan det för den här perioden. Gitter inte hetsa upp mig över höjningen med ca 10 000 för kommunalråden - i månaden. Förespråkarna för förslaget får ta det med medborgarna. Enda skälet som redovisats är att Region Kronoberg har infört de här nivåerna. Som om det gör saken bättre, att dubbla den fadäsen. Förtroendevalda ska ha bra villkor med ersättning för obekväma arbetstider etc, men det finns gränser. Politik är inget yrke och heller inget lidande! Det är en ära och roligt nästan hela tiden. Vi r ensamma om vårt förslag. SD har också ett eget förslag. De vill inte ändra något i nuvarande. Övriga bildar en majoritet i detta fall, betryggande sådan.

Många intressanta ärenden och rätt mycket diskussion både i arbetsutskottet på förmiddagen och i kommunstyrelsen på eftermiddagen. Upprörs kanske mest av höjningen av kostnaden för att gå föräldrakurs inför adoption av barn. Framstår som sjukt tilltagen. Andra föräldrautbildningar och kurser är gratis. Här redovisas i underlaget att kostnader för det ena och deta andra ska räknas in inklusive "fika". -Drömmer jag? Jag kan fika tio gånger per dag i kommunhuset utan att betala ett öre! Men föräldrar som funderar på att eventuellt adoptera och ge ett barnhemsbarn ett bra liv ska inte bara betala en stor summa för det utan fikat på en kurs? Det handlar om kanske 10 adoptioner på ett år.

Cyklat idag också. Inte så gott väder som utlovats, men det tar sig nog. Skulle åkt till Ormesberga bygdegård ikväll för att - av rent intresse - delta i ett möte där om solenergi. Skickade dit maken L. Hoppas han hittar bygdegården. Orkade inte med mer denna dag. Disken tornade upp sig och har inte hunnit med att rapportera till media från kommunstyrelsen. Brukar göra det. Nu för sent i vilket fall. Går ut och sätter mig och begrundar det faktum att jag levererat sju reservationer på dagens kommunstyrelse. Hamnar väl i någon hisioirebok. Trevligt att en stor grupp socionomstudenter från Linnéuniversitetet besökte kommunstyrelsen! Men varför var de inte förberedda med handlingar, så de kunde följa med i sammanträdet???

Välkomna till Tallgården, Araby, Växjö imorgon kl 18.00! Då firar vi romernas nationaldag genom att ha ett offentligt möte med jämställdhetsdirektör Karin Hopstadius som föreläsare om de fem nationella minoriteterna! Vi fikar, lyssnar och frågar. Vi som bjuder in är Vänsterpartiet Växjö, Amnesty och ABF.

Carin Högstedt

150407