5. apr, 2015

Röjning, motioner och medborgarförslag, solig påsk

Kom lyckligen hem från Öland. Mellanlandade hos lillebror Micke med sambo Carola i Kalmar. Blev av med tre pappkassar böcker till Mickes antikvariat. Mest om konst men även lite politisk litteratur. Fick en kasse gamla familjefoton, som jag har grottat ner mig i. Vissa har jag inte sett förr (eller glömt). Många vet jag vilka de föreställer och var, men andra är gåtor. Vem, varför, var, när? Genom att jämföra med mina egna samlade familjefoton och granska exempelvis tapeter och möbler, så kan jag någon gång lösa upp en gåta. Men varför har inte alla ett system för att notera på baksidan vem/vilka det är och datum?

Sol nästan hela denna dag men rätt kylig vind. Tog fram varsin solstol. Städade lite på altanen. Har framför allt röjt i rummen som ska renoveras. Allt ska ut. Vi har dock hela kommande veckan på oss att få färdigt.

Börjat titta lite förberedande på handlingarna till tisdagens arbetsutskott och kommunstyrelse. Motioner och medborgarförslag i långa banor. Har inte vågat titta på förslag till beslut på min motion om "systematiskt arbete för tillg'äglighet för alla". Den är verkligen behövd och genomtänkt. Senast 2018 ska tillgänglighet vara genomförd för alla funktionsvariationer - så långt det är möjligt - till arbete, utbildning, kultur, idrott, information, lokaler, miljöer, bostäder... Blir väldigt besviken om den fjantas bort eller rent av avslås. Växjö kommun skulle kunna bli ett föredöme.

Bra att utbildningsnämnden föreslår om- och tillbyggnad av Sandsbro skola och Ljungfälleskolan. Sandsbro skolas senaste om- och tillbyggnad var så sent som 2005, men den har ökat elevantalet och är mycket trång. Nya bostäder påverkar. Ljungfälleskolan har framför allt bristfälligt kök. Dessa båda förslag kommer upp på kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdag. Morgondagen lär gå åt till att läsa in en rejäl lunta och på kvällen har V.s fullmäktigegrupp möte för att ta ställning till kommunstyrelsens ärenden som behandlas  på tisdag eftermiddag, bl a om arvodena till de förtroendevalda.

Carin Högstedt

150405