28. feb, 2015

Ny distriktsordförande, landsbygdsutskott, Knytt ut, vackert

Hemkommen efter Vänsterpartiet Kronobergs årskonferens. Maken L sitter och knåpar på protokollet. Efter ca sju år som ordförande så har jag nu dragit mig tillbaka till att bara vara ledmot och vi har en ny ordförande: Helena Lagstrand från V Tingsryd. Hon har regionala uppdrag och är ersättare i fullmäktige i Tingsryd. Tämligen ny och inflyttad från Skåne. Ytterligare fyra ledamöter i styrelsen är helt nya. Bland ersättarna hittar jag tre till. Nytt från konferensen är också att vi valde ett landsbygdspolitiskt utskott, där jag är sammankallande. Ska bli roligt att ta itu med det. Bland de valda är en bonde på gård i Tingsryds kommun. Visade sig vara stort intresse för att vara med i detta utskott!

Kom hem så pass tidigt att jag hann cykla runt med (V)äxjös Kommunnytt i ca 40 minuter i Sandsbro. Härligt väder. Nu strålande vackert och snart skymning. Blir lite utesittande. Kan nog lova att jag inte ens försöker se på Melodivestivalen. Jag bara somnar eller gör annat. Irriterande att kommunernas skattebetalare står för fiolerna. Inget parti lovar melodifestival till alla i valrörelserna. Det bara händer och det handlar numera om miljoner.

Imorgon till Bosniska islamiska föreningen och deras invigning av lokal m m. Trevligt! För övrigt läsa handlingar och kanske närma mig/oss städning.

Carin Högstedt

150228