18. feb, 2015

"Tanten", konst på arenorna, jobb, jobb, ledig dag

"Tanten med väskan" har blivit het och riksnyhet. Bra med debatt om konstens funktion och uttryck! Jag vill se Hans Runessons foto av händelsen 1985 projicerad som storbild på någon av väggarna på Arenastaden. Fotot är oslagbart. Helheten och sammanhanget förstår var och en som ser det. Jag har inga som helst bekymmer med det civila mod som damen visade, inga som helst juridiska argument för att säga nej till statyn. Vill bara inte riskera att sammanhanget  går förlorat med tiden. Vi håller på att snickra på en motion om att konst och kultur ska ingå i symbios med idrotten. Det borde vara självklart att visa konst på Arenastadens anläggningar för ishockey, fotboll etc. Hans Runessons foto i storformat kan få en mycket publik placering.

Hade distriktsstyrelsemöte igår kväll och tog beslut om bokslut och budget inför partidistriktets årskonferens 28/2. Alltid mycket att ventilera på dessa möten. Ikväll offentligt möte på Tallgården i Araby, Växjös miljonprogramområde. Trodde det var personalen på Tallgården som beställt en kväll med Lyssna-fika-fråga. De har gjort så förr att partierna fått varsin kväll. Det visade sig vid koll helt fel! Vet inte hur detta datum uppstått och det har gått ut minimalt med marknadsföring från vår sida och ingen från Tallgårdens. Så vi får se vad som händer. Maken L och jag slår oss ner i kaféet och väntar med spänning på publik.

Höll på i timmar idag  med protokollet från V Växjös årsmöte. Nio bilagor. Nu gjort. Valberedandet inför Kvinnojouren Blendas årsmöte så gott som klart. Känns som lite ikapp och imorgon inget inbokat. Ska kolla med barnbarnen, om vi kan göra något tillsammans.

Carin Högstedt

150218