15. feb, 2015

Ny vecka, Jonas Sjöstedt, årsmöte och resa Kosovo

Använder söndagskvällen som vanligt till förberedelser inför nya veckan. Sportlovsvecka och lugna gatan - förutom årsmöte med Vänsterpartiet Växjö, distriktsstyrelsemöte med Vänsterpartiet Kronoberg, ett offentligt möte med folket på Tallgården, Araby, ett långt kommunstyrelsens arbetsutskott och lite annat. Det finns tid för barnbarnen och någon bio eller dylikt. De är ju "lediga". Måste skriva text till skriften Händer i Furuby imorgon! Sista dagen. Får inte missa. Har aldrig missat - Händer i Furuby har nog kommit ut och velat ha text från partierna i 15 år. Bra initiativ av sockenrådet.

Ser i kalendern att det är mycket som ska hända. Jonas Sjöstedt, vår partiledare, kommer till Ljungby och Alvesta torsdag 26/2. Kl 18.30 är det öppet möte i Alvesta, Folkets Hus. Hoppas på mycket folk. En torsdagskväll. I Alvesta.

Kosovoprojektet om tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar löper vidare och nu är det växjögruppen som ska till Kosovo på returbesök. Intressant! Det är tio år sedan sist jag var där. Skulle verkligen vilja se vad som rört på sig sedan dess. Men jag tackade nej för här hemma är det fullspikat den veckan - för mig sämsta tänkbara denna vår. Men - jag ändrade mig igen. Har jag ansvar för tillgänglighetspolitiken, vilket troligen beslutas på tisdag, så ger jag mig och följer med. Gladeligen. Nya projektuppdrag med Kosovo väntar för övrigt. En uppföljare till "mitt" projekt är att söka pengar till projekt "daglig verksamhet" som gruppen från Kosovo fäste sig särskilt vid när de var här. Hoppas det går i lås. Gillar när internationella samarbetsprojekt leder till konkreta resultat. Då kan resandet försvaras.

Carin Högstedt

150215