11. feb, 2015

Betygshets, hemma igen, bredband, Växjö pride, styrelsmöte

Hemma igen från Teneriffa och fick nöjet att hämta barnbarn på fritids. Det är bara några hundra meter mellan maken L.s och min bostad och barnbarnens skola. Trevlig promenad i lite vårliknande väder. -Överraskning, sa jag, från Teneriffa. Verkligen inget märkvärdigt! Varsin anteckningsbok med vackra omslag med exotiska fåglar. -Ni kan använda den som dagbok, skriva vad ni gjort under dagen eller vad ni önskar eller vad det är för väder, trugade jag. Tösabiten 7 år fattade galoppen och skrev en sida om vad hon gjort i skolan. Lillpojken och jag byggde lego. Trevligt!

Hör på radion på väg till första mötet på morgonen att det gjorts en överenskommelse om betyg från årskurs 4 mellan regeringen och de borgerliga partierna. 100 skolor ska starta försök med betyg från klass 4 med början  2017. -Hörde väl fel, tänker jag. -Ska 100 skolors barn vara försökskaniner för något som vetenskapen inte ger minsta belägg för kommer att ha någon positiv konsekvens? -Vilka mår bra av det beslutet? Var är barnperspektivet? Betyg från årskurs 6 är nyss genomfört och inte utvärderat såvitt jag vet. Detta skulle satts stopp för!

Dagen började med en överläggning mellan oss landsbygdsansvariga i kommunstyrelsen och landsbygdsutvecklande tjänsteman. Mycket om bredbandsutbyggnaden. -Vad kan vi göra åt de vita fläckarna i kommunen? "Samhällsmaster" är ett nytt begrepp och en ny företeelse. Utreds på riksnivå. Finns i Norge. Betyder helt enkelt att samhället tar sitt ansvar för kommunikationerna, alla sorters kommunikationer. Kan vara en lösning. Vi planerade också kvällen 3/3 då alla sockenråd och samhällsföreningar (26 st i kommunen) ska träffas i Asa/Fraggahults bygdegård för att lyssna på information, utbyta erfarenheter och diskutera utveckling.

Ikväll styrelsemöte med Vänsterpartiet Växjös styrelse. Planering av deltagande i Växjö pride med seminarium och beslut om sponsring av Växjö pride. Diskussion om kommande årsmöte, om 1 maj, ekonomi och Internationella kvinnodagen. Den senare verkar bli ett fantastiskt arrangemang med program hela eftermiddagen och kvällen. En arbetsgrupp med representanter från olika föreningar och partier jobbar för fullt. Utan tvekan en hel del att se fram emot!

Imorgon studiebesök på Wälluddens HVB-hem, hem för vård och boende, som första uppgift.

Carin Högstedt

150211