9. feb, 2015

Skitväder, förkyld, sol, sniglar, Teide, La Gomera

Kom bara på två ord igår till en blogg: Skitväder och förkyld. Då fick det vara. Det var verkligen ovanligt trist; kallt och regn. Inte ett plötsligt och kort regn utan ihållande. Vi satt mestadels inne och läste. Idag mycket bättre. Vi har legat och dåsat i flera timmar på playan. Nu är veckan nästan slut. Imorgon hem igen. Det var inte väldens bästa väder men avstressande och skönt. God mat. Middag ikväll blev typiska kanariska tapas med bl a sniglar. Servitören satt det kommer folk och äter där bara för sniglarnas skull Själv tycker han inte om dem. Jag instämmer.

Nu sitter vi sista kvällen på altanen och ser lite klar kvällshimmel bort mot Afrika och grannön La Gomera i dis. Färjorna till La Gomera går rätt tätt. Vi har varit där och gått runt i den lilla hamnstaden, som bl a innehåller lämningar efter Columbus mellanlandning där. Annars brukar höjdpunkte, både bildligt och boksavligt, vara att vandra upp på Teide. Flera gånger har vi gått upp i gryningen, tagit hyrbilen upp och gått de 1367 metrarna som återstår från P-platsen. Därifrån går en vandringsled uppåt. Vi har tvingats vända en gång vid Refugio Alta Vista på grund av höjdsjukesymptom. En annan gång kom vi inte upp för det var mycket snö och halt. Men så hade vi bättre tur. Snöyra sista biten och hjärtat slog (höjden) så jag tänkte: Nu dör jag. Nästa tanke: Det var det värt! Så besatt kan man bli även som amatör som bergsbetigare.

Leden upp till Teide är bekväm och inte alls farlig med branta stup. Spänstiga människor ska unna sig den oerhört vackra vandringen. Det tar 5-6-7 timmar. Linbana ner är inte fusk.

Hemma har Vänsterpartiet kommunala gruppens årsmöte ikväll. Hör inte till vanligheterna att inte delta. Imorgon kväll så här dags hemma igen och på onsdag börjar aktiviterna och mötena. Har fått en del idéer under slöandet här  denna vecka.

Carin Högstedt

150209