25. jan, 2015

4 timmars motion, trevliga möten, kajor och pilfinkar, Pär Lagerkvist,

4-4,5 timmars vandring totalt  igår och idag i Sandsbro med (V)äxjös KommunNytt. Vågade inte cykla i halkan. Bra med motion. Nytta och nöje. Påfallande vad trevliga människorna är som man möter! Bara positivt. Maken L bekräftar samma upplevelse i andra delar av Sandsbro, där han idag cyklade runt, trots halkan. Noterade att de kommunala gång-cykelvägarna var i mycket bra skick idag. Nu har jag kvar ett par smärre områden in mot stan. Tar jag imorgon bitti. Får ofta höra av medborgarna att vårt blad är enda informationen som finns att få om kommunpolitiken. Japp. I all sin enkelhet. Vi är nu inne på 35.e årgången.

Så har vi räknat fåglar, dels här hemma, dels i Gasslanda hos barnbarnen. Här var det rätt livligt med 10 pilfinkar och 10 kajor som segrare. Därtill talgoxar, blåmesar, koltrast, skator, kråkor, nötväcka, bergfinkar, gulsparvar. Inte många av varje sort men i alla fall rätt många. I Gasslanda, som brukar vara svårräknat på grund av mängden fåglar, hade de paus idag. Bara några talgoxar och blåmesar plus en större hackspett.

Kommande vecka är späckad och jag har plöjt handlingar till Noaks Arks riksförbunds styrelsemöte, Växjö kommunstyrelses arbetsutskott och kommunstyrelsens samverkansråd med handikapporganisationernas möte. Känner mig någotsånär påläst.

På lördag är det Kulturnatten i Växjö ochjag har lovat ställa upp på ett samtal om Pär Lagerkvists betydelse idag med Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande. Det är andra eller tredje gången vi gör något dylikt. Har fått sju frågor som jag får fundera på. Inte enkla. Har det mesta Lagerkvist skrivit, så jag få börja i den änden och läsa någon bok. Bödeln, tror jag. Har exakt en vecka på mig att grunna på varför vi ska läsa Pär Lagerkvist idag och hur jag ser på den politiska romanen av idag.

150125

Carin Högstedt