11. jan, 2015

Islossning, Egon, Özz Nujen, gratäng, Julia, inställt

För några dagar sedan åkte folk skridskor på Toftasjön. Nu har isen gått upp i blåsten! Stormen Egon har gått hårt fram. En av döttrarna kunde inte ta sig från landet och in till gästabudet här igår, då barnbarnet Julia med föräldrar från Lund hälsade på liksom de barnbarn vi har inom kommungränsen med föräldrar med fler. Gick inte att köra på hennes oplogade smala grusväg. Min egenhändigt tillagade potatisgratäng blev faktiskt perfekt. Det är inte alltid så. Trädgårdsbord med ljungodling flög iväg under natten. Bergfinkarna som lämnat några dagar är nu tillbaka och äter ur fågelborden. Visst blåser det mer nuförtiden!? Enligt meterologer är det inte belagt, har jag för mig, men det blåser ofta och hårt i alla fall, påstår jag.

Såg Stjärnorna på slottet igår igen. Özz Nujen höll i det. Jag följde honom och hans valkampanj för att bli statsminister på twitter med stort nöje. Vilket program igår! Skulle behöva gå i repris ofta - och om hen tittare är mottagliga -  bota en hel del fördomar, främlingsfientlighet och rasism. 

Januarifullmäktige är inställt. Brist på ärenden, påstås det. Någon sa ett ärende, någon två som var färdiga för beslut. Det är inte sant. På kommunstyrelsen hade vi fyra beslutsärenden som ska till fullmäktige. Jag vet om minst tre interpellationer, det vill säga skriftliga frågor till någon ordförande. Den offentliga politiska arenan, tillkommen för att upprätthålla demokratin på lokala planet,  devalveras, betyder mindre och mindre. Här behövs mer av "Je suis Charlie"-anda!

Imorgon ut på landet och träffa skogsägare och bönder. LRF bjuder in. Till Linneryd imorgon bitti.

Carin Högstedt

150111