28. dec, 2014

Smällkallt, röda hus på landet, verksamheten 2014, nyval igen?

Minus 14 på morgonen, nu minus 10. Vackert måste jag medge. Speciellt på förmiddagen med sol. Hälsade på min äldsta dotter, på landet. Gick en promenad i skogen. Tre döttrar har jag och alla bor numera i var sitt rött hus med vita knutar på landsbygden i Växjö kommun. Måtte ha projicerat min dröm om det röda huset på landet på dem! Själv har jag inte kommit loss. Nöjer mig med att titta på Hemnet ibland.

Funderade på vad jag brukar göra dessa helger och mellandagar. -Ja, många år har vi flytt till någon kanarieö för en veckas vandringar, sol och värme. Inte över julafton men väl nyår. Men så kom jag på: Dags att skriva verksamhetsberättelser! Det har jag ju pulat med på Kanarieöarna också. Sammanfattat det gångna året för Vänsterpartiets kommunala grupp i Växjö kommun, för regiongruppen i länet, för V Kronoberg. Dessa berättelser ska sedan behandlas på årsmöten och så småningom arkiveras för att utgöra underlag för forskare. Framför allt ska en genomgång av vad vi gjorde 2014 vara en vägledning inför nästa års politiska arbete och nästa val - när det nu inträffar. Vem vet hur länge decemberöverenskommelsen håller? Kan bli aktuellt med nyval igen under perioden. Nu har vi lärt oss stava till både nyval och extraval.

Många på facebook och twitter - av de som jag är vän med eller följer - anser att Vänsterpartiet inte bara ska vara stödjande  regeringsunderlag utan vara med i regeringen och därmed ta ansvar för helheten. Håller med. Väldigt bekväm position för ett oppositionsparti! Vi får se hur det går. Det är ju inte (V) som håller sig utanför regeringen. Vi hålls utanför.

Imorgon börjar jag med att skriva verksamhetsberättelser. En blank vardag inbjuder till stilla arbete vid datorn.

Carin Högstedt

141228