20. dec, 2014

Valplanering Sthlm, tåg i tid, städdag

Vänsterpartiets extra partistyrelse igår - kom i förrgår kväll med lite försenat tåg, sov på hotell med enbart en kudde i sängen. Går egentligen inte, men det gick. När jag var liten krävde jag högljutt att ha ett tungt täcke. Annars kunde jag inte sova. Tungt täcke var nog ett täcke fyllt med tagel. Jag minns fasan att få bara en filt, när vi var borta och sov över. Nu är det minst två kuddar som gäller. Men det gick bra med en upptäckte jag sent omsider i livet.

Partistyrelsen gick av stapeln i Förstakammarsalen i gamla riksdagshuset, vackert inredd. Varit där förut, men det är länge sedan. En enda fråga på dagordningen: Nyvalet. Inriktning på valrörelsens frågor, ändringar i tidsplanering, budget med mera. Vi inbjudna distriktsordförande hade yttranderätt men inte yrkanderätt. Partiernas valplanering är på detta stadium lite halvhemliga så jag avstår från att berätta om innehållet. Jonas Sjöstedt inledde i alla fall och som vanligt tycker jag om det han säger. Detsamma gäller Aron Etzler, partisekreterare. Jag är nöjd med utfallet av dagen. Det jag framförde från vår valutvärdering i Kronoberg av förra valet togs på allvar.

Mötet slutade tidigare än beräknat och jag hade tid att gå till en viss butik och inhandla en julklapp på begäran. Men jag missbedömde naturligtvis riktning och allt annat, så det blev en rejäl promenad och nya vyer i Stockholm. Var nere i Nybroviken t ex. Intressant och vackert. Massor med folk inne kring Sergels torg och butikerna. Fredag eftermiddag-kväll före jul - trångt. Handlade ingenting. Min lilla  ryggsäck var full  ändå. Tåget gick i rätt tid och kom fram ända till Växjö enligt tidtabellen. Hann hem och såg mesta delen av På spåret. Klarade "Dysseldorf" på ett tidigt stadium.

Idag medvetet lämnat alla mail och politik därhän. Städat oavbrutet och är nöjd. Maken L delat (V)äxjös KommunNytt i hela Sandsbro själv per cykel igår och idag. Jag tar ett par småområden i stan, som är kvar,  imorgon. Julkorten - sent ute - ska skrivas imogon och julklappar inhandlas. Snart ifatt både mig själv och julen.

Carin Högstedt

141220