18. dec, 2014

Braås direkt, KNytt på stan, efter med allt, till Sthlm

Igår kväll på möte i Braås nya sporthall. Braås direkt kallas den typen av möten och betyder att tjänstemän och beslutsfattare från kommunstyrelsen dels informerar om aktuella frågor med anknytning till orten, dels svarar på frågor. Sporthallen jätteläcker. En hel del ideella bidrag har gjort att den blivit av och på det sätt som braåsborna ville med hoppgrop för gymnaster o dy. Publiken och många av oss som representerade kommunstyrelsen satt på läktarna och det var obekvämt att ta sig ner till mikrofonen. Nu var det inte så angeläget. Det är främst majoriteten som ska försvara sina göranden och låtanden. Debatt är inte tillåten. Det blev två timmars föredragningar inklusive kaffe. I och för sig bra - polisen t ex, Wexnet, som inte brukar delta i sådana här sammanhang, utmärkt, men långt! Frågestunden ovanpå blev därför kortare än brukligt. Frågorna var ovanliga på så sätt att det var inte trafiken på orten som togs upp utan äldreomsorg och skolfrågor, kultur, bibiliotek! Snärtigt! Eloge till den som ifrågasätter att äldres mat lagas i Växjö och transporteras till Braås, kyld, för att värmas i mikrougn. I Braås finns ett tillagningskök som laga till och servera de som inte kan laga själva maten inom två timmar. Vilket är bäst? Den kylda maten kommer till Braås torsdagar och körs ut till de som ska äta fredagar och följande dagar. Svaret från kommunalrådet tämligen diffust.

Igår arbetade vi några stycken med att producera (V)äxjös KommunNytts framsida som ska berätta om vad som hände på kommunfullmäktige. Vi har gått över från natt- till dagarbete, vilket känns mycket bra. Det blev riktigt bra och är nu ute på sociala medier, nätet och 300 ex gick åt som smör på stan idag. Trevliga samtal emellanåt och många undrar vart den svenska politiken är på väg. Har inte hunnit följa media idag men såg att nu är Löfven ute och kastar godbitar åt de borgerliga (traineeplatserna m m) och Hägglund (KD) är så desperat att tappa riksdagen att han börjar devalvera den humanistiska flyktingpolitiken. Som sagt; Vart är vi på väg?

Julen är dock på väg på riktigt och jag är på väg till Sthlm på extra partistyrelsemöte dit alla distriktsordförande är inbjudna för att överlägga om nyvalet. Inga julklappar köpta, ingen mat inhandlad, ingen städning, inget brödbak - ännu. Blir svettigt, när jag väl är hemma - kanske i tid - kanske blir sittande i Alvesta en fredagskväll till!?

Strax en intervju. Sedan till tåget. Har med mig släktforskar- och antiktidningar. Ska roa mig så gott det går.

Ha det så bra!

Carin Högstedt

141218