15. dec, 2014

Bilprovningen, renovering, Café Tufvan, tristaste vädret alla kategorier

Mörk, blött, odrägligt trist väderlek. Oändligt långt till en semestervecka i början på februari.

Imorgon väljs alla förtroendevalda i nämnder och styrelser i Växjö kommun. Det är fullmäktige på eftermiddagen. Vi har 22 personer enggerade till ca dubbla antalet uppdrag, stora som små. Sju i vår grupp är helt nya i kommunpolitiken, 8 bor utanför Växjö stad. Jag har kommunstyrelsen på min lott.

Nyheterna visar hård kritik från även borgerliga riksdagsledamöter för den borgerliga kulturpolitiken att skära ner med 15 miljoner på kulturtidskrifter. Det blir nog svårt gå så hänsynslöst fram. Bildt (M) har tydligen uttalat att han inte vill stödja vuxnas behov av kulturläsning. Det är då för honom i alla fall en helt medveten politik att ta död på t ex Bang. Men operan då? Ska bli intressant att se utgången av detta. En rätt obetydlig summa i statens budget med mycket allvarliga konsekvenser. Det handlar om demokrati och att kritik är tillåtet i det offentliga rummet, att villkoren för tidskrifterna är rimliga.

Startade med bilprovningen. Alltid nervös. Inte för att bilen är dålig utan för att jag ska få en knäpp och köra ner i gropen. De flesta vet vad jag menar med "gropen". Bilen i utmärkt skick! Men jag hade åkt ur systemet för att jag inte betalat. Jag var avbokad. En man kom dock ut och frågade varför jag stod där och det undrade jag också, speciellt som det var skitkallt. Jag hade papperet med mig. 10.24 bilprovningen. Jag vet att jag betalat per internet. MEN nu har det börjat klarna. Har tyckt att Bilprovningen, denna hedervärda institution, betett sig konstigt denna höst med räkningar och skrivelser. Jag tror att en privat bilprovning är den jag betalade till! Förvillande lika inbjudningar? Kan det vara så. Ska gå till botten med detta.

Sista mötet den här perioden med styrelsen för Café Tufvan, drogfri mötesplats på Campus, för studenter och andra. Trevligt hus studentkåren håller till i, välkomnande och där sitter alltid ungdomar och fikar, pratar, studerar. Rekommenderas! Här kan man ha mindre möten och äta lunch eller fika mycket gott.

I övrigt mycket småplock med att skapa e-postgrupper med nya uppsättningar förtroendevalda och  annat administrativt arbete. Ständiga renoveringar nödvändiga. Hemma nu. Lugn kväll med förberedelser och nyheterna på TV faktiskt. Inte så ofta det händer.