12. dec, 2014

extremt lågtryck, sista regionfullmäktige, nya regiongruppen, oro i kroppen

Barometertrycket är 953, extremt lågt. "Pissebarometern" (hoppas ni vet vad jag menar) rinner över. Dock ingen storm ännu. Men blötsnö, regn och rätt bra blåst.Barnbarnen har svårt att somna. Tösabiten och jag testat alla varianter på sovplatser, men nu tror jag tröttheten besegrat oron. Katten som är inne (vi har två) vill gå ut men vänder i dörrhålet när hon märker väderleken. Jag väntar på att den andra ska komma och vilja in. Hon tycker inte heller om busväder.

På morgonkvisten extra regionstyrelse, sedan sista regionfullmäktige i den gamla tappningen. V-motionen om att riva upp beslutet om sydsvensk region en värdig avslutning. Alla nöjda med att det kapitlet är avslutat. Region Kronoberg är nog för ett bra tag och anslutning till Skåne lär aldrig mer bli aktuell. Mycket tal och tack och blommor och kulturprisutdelningar plus mycket god lunch på Smålands museum. Men inledningsvis ställde jag frågor om väg 941 till Roland Gustbée (M) - haft mycket kontakt med drivande ortsbor i Stenbrohult med fler orter i Älghults socken de senaste dagarna - hur går det ärendet vidare? Fick oväntat stöd av Bo Frank (M), som ställde samma fråga till Gustbée och menade att det är något lurt med hela ärendet. Och visst - så är det! Trafikverket använder gamla trafikräkningar, företagen som använder vägen har helt andra! Märker själv att min beskrivning är knapphändig och svårbegriplig, men jag har skrivit så många gånger om detta; ett enhälligt regionfullmäktige beslutade för ett år sedan att vägen 941 skulle kostnadsberäknas under 2014 och in i länstransportplanen 2015. Det är inte verkställt. Det är skandal och uppdrag granskning är bara förnamnet på vad vissa anser hela hanteringen vara värd. Jag har i alla fall inte lagt mig platt utan försökt driva saken.

Sedan nya regiongruppen i möte på eftermiddagen. Många nya och med inflytande i en "minimajoritet". Kanske saknar jag att vara ledamot i nya regionfullmäktige, kanske så, men jag tycker att det är mycket prat om former snarare än innehåll i politiken i gruppen. Kanske måste bli så i ny grupp? Fast det tror jag inte alls, jag bara löjligar mig, jag tror det finns en tendens till kritik mot en inbillad överhöghet, som inte finns utan bara slavar på i vanlig ordning. Vem anmäler sig frivilligt till att ändra, förbättra, förnya? -Ja, sådan blir jag i ett lågtryck som gör mig helt ur balans.

Carin Högstedt

141212