9. dec, 2014

Folkhälsoansvaret, medlemsmöte V Växjö, info från företagsveckan

Sista träffen idag för oss folkhälsoansvariga i kommunstyrelsen? Troligen blir det inte Stefan B (FP) och jag som axlar det nästa mandatperiod. I så fall får Jörgen folkhälsoansvaig tjänsteman ett par nya ledamöter att tampas och diskutera med. Skulle jag bli föreslagen, så är jag med på noterna. Har lärt mig mycket och Stefan är lätt att umgås med liksom Jörgen. Folkhälsa är inte sluta röka, kröka och äta apelsiner. Det är minskade klassklyftor, utbildning och barn som klarar skolan.

Kommunstyrelsens arbetsutskott hade inga upphetsande ärenden, men bra info från företagsveckan, då ett stort antal företag besöktes av kommunstyrelseledamöter. Näringslivschefen redovisade vad som sagts om plus och minus för kommunen vid besöken. Bra redovisat och ska ledas vidare till de instanser som kan göra något åt det.

Också redovisning av mätningar av narkotikarester i avloppsvattnet. Inga slutsatser av det egentligen men bra samarbete med polisen skadar inte. Fortsätter 2015 men jag vill ha mer förebyggande insatser NU - barn som klarar skolan, som blir sedda, hörda och förstådda, tror jag har bättre motståndskraft mot spice och annan skit. Det är inte det avgörande i alla lägen för vilka barn/ungdomar  som testar och fastnar, men minskade klassklyftor, färre i barnfattigdom, färre arbetslösa och i utanförskap skulle underlätta nollvisionen för narkotikaanvändningen.

Kom uthungrad och dödstrött till medlemsmöte med Vänsterpartiet Växjö. Mellan möten och varven idag försökt få grepp om valrörelsen, riksdagslista och annat därmed sammanhängande. Fick i alla fall skinka, glögg och annat som gjorde att jag orkade till 20.30, då jag avslutade protokollskrivningen och avvek. Diskussionslystnaden är det inget fel på i denna samling medlemmar, varav många är helt nya och hur fräscha och talföra som helst. Bådar gott!

Imorgon seminarium på Linnéuniversitetet och så luciafirande på Sandsbro skola, där båda barnbarnen går. Valrörelseartikel inskickad igår morse till Smp.

Carin Högstedt

141209