9. dec, 2014

Öhr-Ormesberga, Kvinnojouren Blenda, problem med uppkoppling

Sen kväll. Inte kunnat komma ut på internet av någon anledning. Hemma från Direktmötet i Ormesberga ca 21.30. Ca 100 personer där på ett odramatiskt möte, där folk verkade mycket nöjda med de svar som de fick från närvarande poltiker och tjänstemän. Imponerad av polisen Jan Ottossons framträdande. Så övertygande om den nya polisorganisationens positiva effekter. Jag undrar fortfarande var polisen får in näthat, näthot, nätbrotten? Bra om landsbygden får bättre kontakt med polisen, men det räcker inte. Nya brott, nya verkligheter och utmaningar kräver nya prioriteringar och tyvärr - jag tror inte polisen i landsorten har de resurser som krävs. I morgon träffar jag Ottosson igen på kommunstyrelsens arbetsutskott om narkotikasituationen.

Annars var det frågor kring trafiksituationen, hastigheter, cykelvägar i Öhr och allt känns igen. Trafikverket var där och svarade bra, men en hel del ansvar faller på Region Kronoberg och jag tror sockenrådets ordförande Anders Hermansson, moderator för kvällen, insåg att det gäller att få ihop fler instanser för att lösa vissa problem. Det är säkert 15 år sedan jag som landsbygdsansvarig var i Öhr första gången och fick höra hur urusla Växjö kommun var på att bry sig om något utanför stan. Det handlade till dels om cykelväg. Fortfarande samma bekymmer. Barns säkerhet väger lätt i vågskålen.

Harald Nilsson, centerpartist med stark bakgrund i kommunen, numera aktiv i hembygdsföreningen, var där och sålde boken om gravarna på kyrkogården i Öhr. Kunde inte motstå denne hedersmans erbjudande utan köpte boken och fick en massa material därutöver på köpet. Vill stötta detta ideella arbete som är så värdefullt för släktforskare och oss som studerar klassamhället på kyrkogårdar. Högtidsstund för mig att gå på kyrkogårdar! Kanske lite udda men så är det. Har ingen anknytning till Öhr släktmässigt men det är ett mycket bra arbete som är värt att uppmärksamma.

Lämnade styrelsen och jourandet i Kvinnojouren Blenda i mars 2013. Idag där som valberedare ihop med Malin Lauber (S). Så trevligt, så skön känsla att det funkar! Träffade de anställda och delar av styrelsen. Fikc veta massor om hur läget är, vilken styrelse som finns och vad som kan behövas. Vilken känsla! Jag har inte varit där sedan jag lämnade styrelse och allt. Nu är jag tillbaka i annan roll. Väldigt bra känsla. Hoppas kunna hitta kompletteringar till nuvarande styrelse som är relevant.

Klockan är mer än den ska vara när jag lägger mig. Imorgon kommunstyrelsens arbetsutskott - läste in mig igår söndag - och på kvällen medlemsmöte om valrörelse med mera.

Carin Högstedt

141208