7. dec, 2014

2 advent, lugnt, fullmåne, älska-hata

Igår kväll ett natursceneri, som var helt magnifikt. Vi satt ute sådär kl 19-20. Fullmånen lyckades befria sig från det ena molnet efter det andra och lyste upp Toftasjön och hela nejden. Ikväll regn och kolsvart igen.

DNs krönikör Björn Wiman skriver det bra idag: "Deras (SD.s) hat till invandrare är större än kärleken till Sverige". I övrigt undrar jag vem som ska stå vid gränserna och peka ut vilka som får söka asyl och vilka som inte? Har man inte kunskaper om konventioner vi undertecknat, lagar och förordningar som ger de som söker asyl i Sverige rätt att få sin sak prövad på ett bra sätt? Det finns mycket att önska vad gäller integration och möjligheter till bostad och arbete, men asylsökande ska få sitt behov av skydd prövad - eller??? Jag tänker på artikeln som var publicerad i DN häromdagen, skriven av några allianspartister.

Trött på alla skriverier om partierna som är på tunn is, trötta och panka. När inget annat återstår, så blir det extraval, politiken frågar folket, helt enkelt. Det är bara att göra. Valrörelser är hårt arbete, men det är inte pengarna som avgör, det är gnistan hos valarbetare, som tänder hopp och framtidstro.

Fin vecka väntar. Inte alltför många möten och tid för lucia i skolan, för pepparkaksbak med barnbarnen, som ska sova över hos oss, tid för lucia i kyrkan också. Imorgon kväll Öhr-Ormesberga direkt - möte mellan folket i området och kommunstyrelseledamöter.

Carin Högstedt

141207