21. nov, 2014

Mycket motion, nästan sol, Åryd, Furuby, Dalbo, helgplanering

Startade dagen med att tillsammans med partikamraten Leonardo dela 500 KommynNytt i Åryd och Furuby. Det tog två timmar effektiv tid och jag körde för första gången den smala Vitarörsvägen mellan Furuby och Åryd. Intressant! Vi delade en hel del till fots - bra med motion - men ibland är det glest mellan lådorna och jag kör, Leonardo kastar sig ut och lägger i en brevlådsamling.

Jag körde tillbaka till stan (Leonardo bor i Åryd), delade KNytt i två av mina "egna" områden, handlade, besökte Norremarks återvinningscentral - jag är alltid på väg dit med grejer lagrade i bilen! - åkte till kommunhuset, svarade på brev, hade möte med kommunala gruppens arbetsutskott, avslutade med att stå på Dalbo med Ann-Christin och Eva-Britt och träffade många trevliga människor. Ett samtal leder till ett studiebesök på Hovslunds äldreboende.

Vid någon tid på denna dag med mycket utevistelse så bröt nästan solen igenom vid något tillfälle!Hela Sverige vet nu att Växjö haft en timmes sol under hela november. Vem flyttar hit med den kunskapen? Jag visste inte det läget när jag flyttade hit ca 1968. Å andra sidan kom jag då från Lund, som brukar tävla med Växjö om jumboplatsen, när det gäller soltimmar.

Helgen blir en hel del utflykter, ärenden hit och dit och förberedelser till nästa veckas regionstyrelse med mera. Nöjd med denna dag. Frisk luft, motion och politisk handling kombinerat.

Carin Högstedt

141121