21. nov, 2014

Mitt i natten, Kalmar, Braås, ungdom

Tidigt med tåg till Kalmar och ett semiarium om sydsvenska regionen, planerat innan regiontanken var död. Ca 100 där och Gunnar Wetterberg inledde med en euforisk fanfar för den regionen med hjälp av historia hämtad från forntiden. Trevligt, roligt, briljant men inga hållbara argument för varför Kronoberg  skulle gå med i Skåne. Maken L tog debatten under dagen. Jag låg lågt, kände mig oengagerad. Frågan är död. Åkte tillbaka till Växjö innan det var slut för att hinna till annat möte. När jag lämnat lär regionförbundets i Kronobergs ordförande ha yttrat att det är inte politikerna som har ändrat sig, utan "omogna väljare" . Sällsynt korkat  uttalande av en folkvald!

Kom hem, gav katten mat, bad katten  om ursäkt och gav mig iväg  igen - till Braås och "ungdom direkt". på fritidsgården. Alla partier inbjudna och V, S och C kom! Ungdomarna verkade hålla sig undan, men till slut dök det upp ett par. Går inte att bjuda in för att tycka till; de är för blyga. Politiker är något långt borta och avskräckande. Vi pratade med personalen, med rektorerna och det var innehållsrikt och givande. Inget möte är menngslöst. Tvärtom. Vi tre som var där fick med oss jättemycket seriös information.

Kl är 24.30. Jag bryter och fortsätter i morgon.

Nu är det morgon och lika grått som vanligt. Hela dagen är vigd åt att få ut (V)äxjös KommunNytt i olika byar och på Dalbo torg plus i brevlådor i "mina" områden samt ett möte.

Har beställt biljetter till Ibsens En folkefiende, som går på teatern. Mycket för att det var första teaterpjäsen jag såg på en riktig teater - den gamla i Oskarshamn, rätt lik vår gamla teater i Växjö. Den i Oskarshamn revs på 60-talet-70-talet. Det var stort att sitta på balkongen och se en föreställning med Riksteatern!

Carin Högstedt

141121

 

 

 

 

 

 

 

Kom hem och gav katten mat, bad om ursäkt till katten och stack till Braås