19. nov, 2014

(V)äxjös KommunNytt, fel om SD, mörkt kl 15.00, stort tack, Kalmar

Jag hade fel om SD igår. Budgetmötet fortsatte efter min utgång och SD röstade inte på de borgerligas budgetförslag utan avstod. De röstade inte på något, hade inte ett eget förslag eller yrkande eller svarade på frågan om vad de vill! Jag respekterar att ett nytt parti kan behöva lite betänketid, innan man lägger en fullständig budget, men nu är de inne på tredje mandatperioden... och det låter likadant; inte haft tid. Ursäkta men har man fyra mandat i fullmäktige så är det en skyldighet att ha tid, ta sig tid, att lägga fram det man gått till val på. Men vad var det? Ja, lokalt ingenting som jag känner till. Då är det förstås svårt att göra en budget. Men vad får folk att rösta på  ingenting?

Hela dagen har gått till att producera (V)äxjös KommunNytt, senaste nytt från kommunpolitiken. Så himla bra av Eva-britt Svensson, Örjan Mossberg, Atti Andersson och undertecknad att göra detta dagtid och i lugn och ro. Nu går tryckpressarna för fullt! Tänkte ett tag efter valet att nu lägger vi ner, men nä, nu ökar vi ambitionerna. Vi har fått så mycket cred för bladet att vi storknar och fortsätter. Det är det som driver mig och andra - feedbacken från medborgarna, inget annat.

Stort tack till er som via facebook, twitter och mail skriver uppmuntrande till mig om bloggen, som i all enkelhet bara vill redovisa en vanlig beslutsfattares vardag och inte är särskilt polemisk eller elak mot andra partier. Tack! Får också positiva brev när jag skriver om hemlösa, om romer och andra minoriteter. Tro inte att de hatiska och rasistiska inläggen på nätet är allenarådande! Var inte rädda för att ta ställning!

Cyklade till stan idag. Skönt! Det blir ju ingen motion om jag inte cyklar. Vem går ut i detta mörker och tar en promenad sent  på kvällen? Inte jag. Cyklade hem. Inte skönt. Kallt och blött. Tittade ut från kommunhuset kl 15.15. Mörkt! Nu gäller det att ta sig genom detta mörker ett par veckor till. Då kan adventsljusstakarna lysa upp och pepparkakor bakas med barnbarn. Vips så är det nyår och vänder åt rätt håll. Imorgon till Kalmar och seminarium inför regionbildning Syd, som skrotas. Japp, vi fick rätt! Ingen anslutning till Skåne! På kvällen möte med ungdomar i Braås.

Carin Högstedt

141119