14. nov, 2014

Regionval, EU-migranter, protokoll, Folkets hus i Lammhult, bara KD kvar

 

Mötet igår kväll tog drygt tre timmar. Jag var sekreterare och skrev protokollet idag - fyra sidor.Kändes bra att få det gjort,  medan minnet är färskt. Vi valde drygt 24 olika personer till 30-40 uppdrag beroende på hur man räknar. Vi lyckades få med någon från varje kommun i länet, vilket är en seger över växjöcentreringen. Vi har jämn könsfördelning. Vänsterpartiet Växjö har inte dubblerat så att folk på Vänsterpartiet Växjös kommunala lista stod på regionlistan dessutom. Vi fick välja och jag valde kommunlistan. Kommer att sakna regionuppdraget, men tycker vi gjorde rätt. Hur ska de heltidsarvoderade komunalråden hinna med att sitta på regionposter dessutom? Är det bra? Det är ju för attan inget kommunförbund längre Region Kronoberg. Ack ja, inte vårt problem.Vi valde igår till de "tunga" uppdragen Lennart Värmby, Helena Lagstrand, Tryggve Svensson med Jerker Nilsson, Britt Bergström, Daniel Liffner m fl i hälarna. Jag blev vald till ledamot i AB Destination Småland, där jag suttit en period tidigare. Det handlar om att utveckla besöksnäringen och jag tror jag kan bidra positivt där. Det intresserar mig verkligen. För att se alla namn på alla poster så gå in på www.vsodrasmaland.se, fast vänta till imorgon eller så. Inte klart ännu. Självklart finns det de som går besvikna från ett sådant här möte! Det kan bara väljas en person till ett uppdrag och många känner sig kallade.

Nu är äntligen motion om EU-migranterna, som tiggarna benämns numera, och tak över huvudet, inlämnad. Finns att läsa på www.vvaxjo.se. Stackaren utanför COOP Norremark, som jag träffar så gott som varje dag, ser inte ut att få ihop många kronor.

Samvetsklausulen som KD motionerat om i landsting Kronoberg är körd i sank. Bara KD står fast vid motionen. Alla andra partier har lämnat tanken! S+V lokalt bådade till manifestation på landstingsfullmäktige och förslaget har gått som en löpeld nationellt och även internationellt. Det verkar som om alla partier utom KD (kanske inte hela KD heller?) står bakom abortlagstiftningen i Sverige. Så bra och så snabbt protesterna fick resultat!

Imorgon invigning av Lammhults nya Folkets hus. Maken L och jag ska dit och gratulera. Inte varje dag en partikamrat som ordförande i folketshusförening bjuder in till invigning!

Nu lite utesittarmys med tidningen Antik o Auktion, ETC m fl.

Carin Högstedt

141114