10. nov, 2014

Förhinder, action i gruppen, budget imorgon

Trist att börja dagen med att lämna förhinder, men det var nödvändigt. Vaknade urdålig med svidande ögon och huvudvärk. Företagsvecka för kommunstyrelsen och inga företagsbesök för min del. Hade två på schemat. Har aldrig hänt tidigare. att jag missat dessa besök. Det är det bästa med att sitta i kommunstyrelsen - att få träffa företag av alla sorter utan att själv behöva anstränga sig! Duktiga tjänstemän förbereder det hela. Blivit bättre under dagen och kanske kommer i form till imorgon när vi ska besluta om budget i Växjö kommun för 2015 och framåt. Vi har änu inte fått "femklöverns" förslag! Möte kl 10.00 imorgon. Spännande. S+V har lämnat in sin budget från juni. Den håller i alla väder.

Gruppmöten i eftermiddag och kväll. Först fullmäktigegruppen då vi gick igenom vårt egna budgetförslag och tjänstemännens redovisning av de ekonomiska förutsättningarna. Sedan hela kommunala gruppen där vi tog beslut om två interpellationer och tre motioner. Action! Skönt - vi är på väg framåt, slut på att älta nederlag!

Imorgon kommunala möten som sagt och sedan utbildning för rastfaddrar. Därefter till Sthlm med kvällståg för möte med folkbildningsrådet på onsdag, ett uppdrag som jag har som ersättare och representant för SKL, Sveriges kommuner och landsting. På fyra år har jag varit kallad en gång tidigare. Det är säkert intressant, men då ska man vara ordinarie och kunna följa en process. Hur som helst. Nu är jag kallad och ska dit. Handlar om studieförbund och folkhögskolor och deras villkor. Folkbildning. Jätteviktigt.

Carin Högstedt

141110