8. nov, 2014

Himmelrike jämförelsevis, 50 V-partister i Alvesta

Så hade vi sammanfattning, utvärdering och spånande kring fortsättningen på Kosovosamarbetet hela dagen igår. Det våra gäster fastnat för att arbeta med på hemmaplan är daglig verksamhet för personer med funktionsnersättning. Det finns inte något sådant i Vushtrri. Ett äldreboende står också högt på önskelistan. Kanske kan vi gemensamt söka medel ur någon EU-fond? Vi såg bara möjligheter att förbättra situationen. Gästerna sa att den fysiska utemiljön är under all kritik. Det har jag själv kunnat konstatera på plats för 10 år sedan. I mars kommer Växjö kommun att tillbringa en vecka i Vushtrri. Vet inte vilka som åker dit ännu. När vi var för sig gjorde en analys av vilka tillgångar och brister som finns i respektive kommun, så skrattade gästerna lätt åt vår kritik av Växjö kommun. Jämförelsevis ,menar de, så lever vi i ett paradis. Så är det förstås. Men även här finns mycket att förbättra.

Idag ett ovanligt möte med en samling  på Rådmannen i Alvesta, dit 50 V-partister kom, varav flertalet mycket nya medlemmar. Vi har upplevt något som kan beskrivas som en explosion av nya den senaste tiden/året. De är dessutom spridda i alla kommuner. Nu gäller det att få de nya att känna sig välkomna, att få uppgifter och uppdrag, om de så vill. Som läget är nu känns det tryggt inför nästa val. Vi kommer att ha många namn på valsedlarna överallt, förnyelse och kunna genomföra generationsväxling där det behövs. Grunden lägger vi från nu i ett aktivt arbete i varje kommun. Bland annat ska vi förbättra samarbetet partiföreningarna emellan och bli bättre på att dela med oss av goda idéer.

Trots ett synnerligen tråkigt trubbel med mikrofonerna så känns det sammantaget som en väldigt bra lördag. Nu lite ledigt.

7-8 gr ute. Fikonträdet avlövat, men många embryon till fikon. Ett hedersomnämnande av Vänsterpartiet Växjö i Sydosttrampen. Cyklat mycket "i tjänsten". Jajamänsan. Blev jättearg på ledaren igår av M Bred, Smp. Ska försöka hinna med en artikel imorgon och återigen skriva om reell valfrihet i äldreomsorgen! Ledaren handlade om äldres rätt till god mat. Just det har vi drivit stenhårt och fått stenhårt motstånd från borgerligheten. Skrev ett inlägg till ledarsidan som svar ,men fick inte in det. Accepterade avslaget. Jag anser mig ju normalt inte förföljd av  (borgerliga) media. De kan ha rätt i att mitt inlägg inte passade in riktigt. 

Nu slut för idag! Trevlig kväll!

Carin Högstedt

141108