1. nov, 2014

Konstutställning, antikt o loppis, nya fyndställen, nu mörkt

Det blev utflykt idag. Först Alvesta och Galleri Småland med många målningar av Jenny Eneroth, som vi, maken L o jag, gillar.Roligt att träffa galleirsten Staffan Nilsson också. Vi har ett gemensamt förflutet som SFI-lärare båda två. Så en lång sväng på småvägar för att komma till Liatorp: Blädinge, Vislanda, Lönashult, Bohult - faktiskt några vi inte kört tidigare. Dimma och dis men Sveriges landsbygd är vacker och man passerar många fina gårdar som jag beklagar att jag inte bor på, på det riktiga landet.

Kom fram till Liatorp och "Saker som jag har", keramik, glas - kvalité, retro, antikt. De skulle kunna ta entré - så fint är det att bara gå och titta! Läste i Antikvärlden om denna butik. Därför åkte vi till Liatorp idag. Blev hungriga och åt kinesiskt i Älmhult. Vände hemåt och passerade stora antikladan i Gottåsa, som har legat där med antikskylt så länge jag kan minnas, men jag tror aldrig varit öppen, när jag passerat. Idag var den öppen och jag körde förbi i pur häpenhet, men vände och det var bra det. Intressanta grejer. Blev vid lite av varje, bl a Älghultskrönikan 1963, som jag letat efter under sommaren och en bok om kinesiskt porslin.

Lyckat. Nu ljumt ute men väldigt mörkt. Skrivit en rapport om kommunala gruppens verksamhet under oktober. Gör så fmånadsvis ör att få till verksamhetsberättelse utan alltför stort och tidsödande arbete vid åsskiftet.

Carin Högstedt

141101