28. okt, 2014

Fiskgjusarna, tråkjobb, mailkontakt 100 gr, arbetsro

Det gick vägen! Inga protester från något håll; det ska undersökas och det ska åtgärdas så att sjöfåglarnas bestånd kan fortleva i Helgasjön och andra sjöar! Jag vågade knappt andas på kommunstyrelsens arbetsutskott idag. Jag har ju rekord i antal motioner, men vill ju framför allt att de ska ha sådan kvalité att det inte går att säga nej, inte ens för ett borgerligt parti av någon sort. Det lyckas inte alltid, men här tror jag det går vägen ända till fullmäktige. Inspirerades av artiklar i utmärkta fågelskådartidningar, minns jag, när jag skrev i juni. Det är ytterst oroande situation för fiskgjusar och storlommar t ex.

Skulle åkt till Osby för möte med Leaderprojektet Tågstopp. Var på väg att köpa biljett, när meddelades att mötet var inställt. Kastade om mina planer och kom på att jag var anmäld till en träff på Kungsmad mellan politiker och nyanlända ungdomar. En partikamrat till skulle dit, men jag tycker sådant är så roligt så jag styrde cyklen mot Kungsmadskolan och var där ca 2 min sent. Vandrade genom hela skolan och frågde efter den här träffen. Ingen visste något. Fick ingen kontakt per tel med någon jag visste skulle dit. Gav upp och cyklade hem i ett underbart väder. Suttit ute hela eftermiddagen och sorterat papper, dödat mail och skrivit göralistor, minnesanteckningar från möten, svarat på mail... Fått höra att det var i sporthallen man höll till, att det var jättetrevligt, att man hade hållit på med lekar och danser. Jag hade änglavakt! Det är verkligen inte min bästa gren! Och mitt parti var där - mer än man kan säga om alla.

Igår fick jag ett mail från min dotterdotter 7 år. Det första. Vi bor nära varandra men i alla fall; att kunna konversera per mail med detta barn. Hon kan läsa, hon kan skriva! Hon har ipad!

Imorgon Nätverket för social ekonomi och sedan hoppas jag komma till pudelns kärna och kunna formulera mig politiskt i någon artikel eller motion eller...Det är mycket som ska göras som inte är särskilt utåtriktat eller utvecklande. Som sortera papper. Men det ska göras det också.

Carin Högstedt

141028