24. okt, 2014

Dalbo torg, träff mellan S och V, mycket inside

Kände sådär för att cykla från kommunhuset till Dalbo torg ,i ett Växjö mörkt vid halv fyra och duggregn, för att stå där med (V)äxjös kommunNytt och le mot folk. Men hej vad jag misstog mig! Mycket mer folk än brukligt och stort intresse. De hundra bladen gick åt i ett nafs. Mina tre partikamrater upplevde samma sak. Vilken hjärtlig stämning! Piggnade till rejält och cyklade hem med frenesi. Så roligt det kan vara att hålla på med politik!

I övrigt idag en förhandling med S om lite uppdrag, som vi inte klarat av tidigare. Bra - S är större och det sätter spår, men vi finns i fler sammanhang än utan samarbetet. I den här klassen uppdrag finns t ex J P Gustafssons donationsfond med bas i Dädesjö.  Här ska det sitta invånare från Dädesjö och då gäller det att ha någon villig med sin bostad där. Det har vi. Hon älskar sitt uppdrag och kommer att få behålla det. Konkurrensen är inte så hård även om vi har bra röstetal i just Dädesjö. Man skulle kunna tro av den mediala bilden att kommunpolitiken består av och bedrivs av kommunalråd. Det är bara delvis sant.

Annars mycket interna möten om det ena och det andra. Imorgon lördag extra styrelsemöte med V Växjö. Många nya medlemmar ska tas emot på ett bra sätt och det är ett grannlaga arbete. Nya i kommun- och landstingspolitiken ska ha utbildning.

Cyklat idag och konstaterat att cykelvägen har samma avbrott i asfalten fortfarande. Två onödiga stopp. Ganska ljummen kväll och går att sitta ute. Fikonträdet avlövas. Jag har bestämt att jag inte ska ingripa på något sätt. Det får stå där det stod i vintras och överlevde. Bulan i pannan  (se gårdagen) har lagt sig och jag klarade livhanken uppenbarligen.

Trevlig helg!

Carin Högstedt

141024