17. okt, 2014

Noaks Ark, cykelvägen, fri entré, sms-jobb, fredagskväll på altanen

Heldag på Noaks Ark, som jag skrev igår. Mycket trevliga människor i styrelsen och bra dag, som ledde framåt. Två grupper jobbade på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi igenom vad vi kommit fram till. Noaks Ark Småland/Halland heter vår lokalförening och meningen med föreningen är att stödja HIVpositiva och arbeta förebyggande med sexuell hälsa. Jag är inte med i den lokala styrelsen men i RNA, riksförbundets styrelse och följer den lokala föreningens verksamhet, som är ytterst proffsig och seriös, uppskattad och nyttig. Jag hade ett par kilo papper med mig och var  dåligt påläst, tyckte jag, och lite orolig för hur det skulle avlöpa. Men hej så bra det blev och roligt och trevligt dessutom! Så har vi mycket kompetenta anställda och styrelsen är alert den också! Noaks Ark Småland -Halland finns på Facebook. Förtjänar att gillas och medlemskapet kostar 50 kr för ett år.

Cyklade till stan idag och kunde konstatera att avbrotten i asfalten kvarstår. Anmälde min irritation för någon vecka sedan, men inget har hänt. Ofrivilliga stopp hämmar lusten att spara på koldioxidutsläppen.

Kommer ett och annat gott från nya regeringen i Stockholm! Ambitioner finns. Fri entré till museer införs igen, hörde jag och arbetsmarknadsministern lovar lagstiftning för att stävja att visstidsanställningar kan staplas på varandra i all oändlighet. Hur många kvinnor/män väntar på ett SMS om jobb varje morgon i Sverige? Förr var det t ex hamnarbetare som gick till hamnen och väntade på besked; jobb eller ej den dagen? Nu är det framför allt kvinnor i vård och utbildning vågar jag påstå. På tisdag är det kommunfullmäktige i Växjö och S+V+MP har en motion uppe om att fastanställa vikarier efter 12 månaders vik. Vi tror att det är bra för t ex äldreomsorgen, för personalen, för Växjö kommuns rekrytering, kort sagt för utveckling och hushållning med människor. Svaret är naturligtvis nej från de borgerliga. Återstår att se vad MP gör i detta läge, när de styr ihop med alliansen.

7-8 gr ute ikväll. Maken L har mössa på sig. Lite överdrivet, tycker jag. Nu ska jag koppla av med att läsa tidningen Antikvärlden. Vi har en mängd tidningar och jag har märkt att de jag läser först är fågeltidningar (från ornitologiska föreningar på lokal, regional och nationell nivå), släktforskningsdito och antikvitetstidningar. Inte de politiska. Tål att fundera på.

Imorgon ledigt med en trave handlingar att läsa in till veckans möten, söndag distriktsstyrelsemöte.  (V)äxjös KommunNytt ska ut på tisdag efter fullmäktige och baksidan skrivas nu i helgen. Vet hur jag ska börja i alla fall: Kära medborgare! Majoriteten av er ville ha S+V+MP, flest röster föll på den koalitionen, men indelningen i två valkretsar stökar till det och ger färre mandat än till alliansen.Absurt men sant. Ha en trevlig helg!

Carin Högstedt

141017