6. okt, 2014

Öjabyskogen, blåsigt o kallt, imorgon många ärenden

Ett ärende vi hade i kommunstyrelsens arbetsutskott häromsistens har legat och gnagt. Imorgon ska det upp i kommunstyrelsen. Det gäller planprogram för Norra Öjaby, bostäder, verksamheter. Köpte förslaget i AU, men det har som sagt fått mig att ha dåligt samvete. Jag vet inte hur många gånger jag varit och gått i skogen, ibland guidad av bybor, ibland inte. Nu åkte jag dit för att bestämma mig och föreslå partigruppen ikväll på vårt interna gruppmöte. Gick i skogen och se där! Förskolan Linden har utflykt och leker fram kunskaper om naturen. De sitter i en glänta och här ska det exploateras för bostäder. Byborna har poängterat hur ofta den här skogen används. Ja, den är sliten och vacker. Stenblock och (rullstens)ås, blandad skog. Bestämmer mig efter att ha gått runt, jämfört med kartan och läst alla remissvar. Det blir nej till vissa delar av föreslagna bostadsområden, nej till att minska strandskyddet. Det gäller inte bara att bo utan att bo med kvalité. Partigruppen håller med. Känns bra. I Öjaby bor övre medelklass och Vänsterpartiet har ett av de lägsta röstetalen i kommunen. Deras barn ska ha tillgång till naturen, skogen och utelekarna de också.

Det blåser friskt och är rätt kyligt, men vi framhärdar i utesittande. Månen skiner och är full bakom molnslöjor. Maken L sitter och berättar hur förhandlingarna i landstinget mellan S+V+MP har gått under dagen. Det kan jag inte skriva om - ha ha! Men jag har förstahandsinfo. Väldigt tyst i kommunhuset idag. Gruppmöten ikväll i partierna. Fick in en artikel i Smp idag. Finns på ww.vvaxjo.se och handlar om att blockpolitiken är på väg att upplösas även i Växjö och att det är positivt. Fått några mail med tack, vilket alltid uppmuntrar.

Imorgon heldag med arbetsutskott och kommunstyrelse. Ganska väl förberedd och påläst. Ska skriva ut yrkanden imorgon. Onsdag ska jag cykla Sydostleden Växjö-Ingelstad och själv kolla hur dålig/bra den är. I och med att jag skrev detta här och nu så måste det bli av.

Carin Högstedt

141006