2. okt, 2014

Blockpolitiken bruten, valbroschyrer, varmt, stilla

Så hade de borgerliga partierna i Växjö kommun och MP presskonferens. Såg lite av den på SmpTV. Sex män minst och två eller möjligen tre kvinnor. Ojämställdheten är tillbaka i riksdagen och i kommunen ingen förbättring. Hade S+V+MP vunnit hade de mest framträdande varit just kvinnor. Tre kvinnor i kommunens ledning väger dock kanske lättare än en stark man? Jomenvisst är det så! Inbilla dig inget annat Högstedt.

Hur som helst. Nu är det klart och jag sliter inte  mitt hår och gråter. Det är ändå en förbättring med MP mitt i smeten. Blockpolitiken - som varit jobbig på senare tid - är bruten och det kan vara bra för Växjö kommuns utveckling. Det kan innebära att sakfrågorna får större betydelse än att säga nej till allt som oppositionen föreslår. Medborgarna kan faktiskt tjäna på den här varianten. Men lite ironiskt att de fem regeringsbildarna samtliga tappade i valet! Sug på den och att S+V+MP hade fler röster! Men SDs roll som vågmästare är desavouerad.

Nu återstår för S+V att samtala om vilken grad av samarbete vi ska ha den här perioden. Vi börjar imorgon.

Ägnat mig åt att studera valbroschyrer som kommit i brevlådan från olika partier. Vad lovade de? Det är mycket. Det är intressant att se att de borgerliga lovar mycket av det som var S+V+MPs löften. Inte ett ord om utförsäljningar av bostäder - nej, nu ska det byggas! Färre barn i förskolans grupper etc. Skrev en artikel på temat som jag skickar till Smp imorgon. Släng inte broschyrerna! Använd dem politiskt!

Varmt ikväll och mörkt. Maken L tagit glödlampan med sig för att köpa en ny. Sitter i ett långt möte för att ta över makten i landstinget/regionen. Sitter med stearinljus och skriver. Väldigt lugnt ute. Nästan ensam i världen känns det som. Katten Tassi i knät håller med.

Carin Högstedt

141002