1. okt, 2014

Tusen bitar, excesser i utelivet

Vi var på bio för en gångs skull. Såg "Tusen bitar", vilket jag bestämt skulle bli av. Om Björn Afzelius, en tidsepok, en människa och sammansatt sådan. Hade väntat mig lite mer skildring av skeenden i samhället och politiken men filmen var intressant, rörande och en nostalgitripp. Träffade Björn en gång på järnvägsstationen i Växjö eller möjligen Alvesta. En av mina döttrar var med och blev mäkta impad. Som jag minns det hela. Han var verkligen gurutrubadur i vänstern och, lärde jag mig i filmen, mer uppskattad  i Norge än i Sverige - eller mindre utskälld av kritiker av olika dignitet.

Sitter ute. Det är väl ca 10 gr. Plus. Här finns en utelampa som vi haft i kanske 20 år. Glödlampan alltså. Den har en egenhet att slockna då och då. Sedan tänds den igen. Väldigt irriterande när man sitter och skriver. Hur har vi stått ut? Om vi nu ska sitta här i vinter, så måste vi investera i en ny glödlampa plus i lite infravärme. Har vi kommit fram till. Nytänkande minsann.

Intet nytt i politiken i Växjö kommun. Har inte fått tid att skriva någon som helst artikel, men dagen imorgon är rik på möjligheter.

Carin Högstedt

141001