30. sep, 2014

Trött, kyligt, lite framgång, i opposition igen?

10gr plus och jag sitter ute och skriver. Vid 10 gr brukar vi dra gränsen för utesittande, men det är fullt acceptabelt med en filt om benen och franska lurvtröjan håller för allt. Har suttit här i timmar och skrivit fem A4 rapport om september månads arbete i kommunala gruppen och vävde även in valarbetet, valresultat och lite av varje. Nöjd. Blir ett bra dokument att plocka fram inför nästa val. Ska vi göra om misstagen eller satsa på nya? -Nä, det värsta är att vi hade en mycket bra valrörelse och lyckades inte få mer än 7,3 %. Vi har dessutom varit sjuhelv-s aktiva hela perioden, så... Kan det verkligen vara så att man plockar röster på att inte visa sig på hela valrörelsen, tacka nej till alla debatter, inte ha något program, ingen budget??? Det är ju helt fantastiskt. Vad lever jag i för tid, där seriositet inte är ett  plus?

Kommunstyrelsens arbetsutskott idag. Fick igenom lite mer landsbygdsperspektiv i Evenemangs- och mötespolicyn. Minsann. Men tillgängliga evenemang för personer med funktionsnedsättningar och miljöcertifierade möten sa borgarna nej till. S höll med mig. Hoppas det utmärkta samarbete vi haft med S  (och MP) kan leva vidare. Men det troliga är att MP sys in i alliansen för att åstadkomma en stabil majoritet. MP i Växjö är väldigt bra att ha att göra med och jag avundas dem inte sitsen. Synen på flyktingar skiljer sig inte så lite om man lyssnar på MP.s företrädare och kommunstyrelsens nuvarande ordförande.

Fick igenom en liten ändring i ett beslut som dock kan ha avgörande betydelse för att Landsbygdsriksdagen ska hållas i Kronoberg 2018. Frågan kommer från Regionförbundet och beror på att V har motionerat om att vi skulle ha riksdagen 2016. Det blev nej från kommunerna utom Växjö. Nu sa Växjö återigen ja men villkorar med att alla andra kommuner ska ställa upp. Dumt eftersom Uppvidinge redan har sagt nej! Obegripligt varför. Så jag föreslog att det räcker med flertalet kommuner, vilket övriga köpte. Var i övrigt nöjd med att ha lyckats läsa hela delårsrapporten och hittat en del att fråga om plus en hel del som är mycket bra att ha i huvet. Årsberättelser och dylikt är oöverträffade som dokument om man vill veta tillståndet i t ex en kommun. Jag lär mig mycket mer av texterna än av siffrorna.

Som sagt; lite trött efter att ha skrivit en väldig massa denna dag; lite kyligt också, men en vacker kväll och Toftasjön är spegelblank. Har inte följt några nyheter idag, inte twitter, inte facebook. Är snart ett heltidsarbete att följa med överallt och dessutom blogga. Nästa skrivarbete är en artikel till Smp. Kanske imorgon.

Förresten. I opposition för tredje perioden efter att ha varit med och styrt Växjö i tre perioder?  Så kan det vara. Det var hemskt i början men man vänjer sig med åren. En hel del går att påverka ändå. Men politikens mening är trots allt att styra!

Carin Högstedt

140930