26. sep, 2014

Utesittande, privatliv, födelsedagar

Sitter ute och filosoferar. Ca 13 gr plus. Kryssbollen (konstigt namn) blommar hej vilt. Fikonet är övermoget, ja, ruttet. Inte lätt att vara fikonodlare. Erinrar mig boken Padre, padrone, som är film också. Kommer inte just nu ihåg namnet på författaren, men han är från Sardinien och det var mycket för hans skull och den kvinna därifrån som fick nobelpriset i litteratur på ett tidigt stadium - som vi en gång åkte till Sardinien, min man och jag. Det var förresten när jag fyllde 50. En av de bästa resorna vi gjort. Boken Padre, padrone handlar om olivodlarna, deras fruktansvärt hårda situation när olivträden frös, författarens barndom som i sin tur var fruktansvärd med krav och prygel. Han var analfabet, men kom så småningom till fastlandet för militärtjänstgöring och lärde sig läsa och skrev en mycket bra bok! Vi var i hans hemby och frågade efter hans bostad. -Följ kvinnan där, sa mannen vi frågade och pekade.Det är hans mor. Dags att besöka Sardinien igen! Kanske när jag fyller 60?

Inga möten denna fantastiska dag! Privatliv och lite annat också - en timme i kommunhuset. Ingenting händer. Ett slags chicken race. Vänta ut. Och inte kan man skriva interpellationer, dvs frågor till olika ordförande i nämnder och styrelser. Det finns ju risk att man själv får svara!  Inte överhängande stor men i alla fall.

Inom kort fyller tre av mina närmaste 70, 41 och 6 år. Därför blir det litet skrivande på bloggen och inte särskilt mycket politik.

Hörde Löfven idag på radion. Jo, det går säkert bra att utse ministrar och skriva en regeringsförklaring. Kan oppositionen göra i morgon i Växjö kommun. Men hur vara så kaxig om att få igenom en budget? Vad innehåller den?

Carin Högstedt

1409276