19. sep, 2014

Städraseri, sommarkväll, riksdagsvalet, hur ska det sluta, ETC

Städat som en galning ute och inne. Inte allt men mycket gjort. Kan åtminstone bjuda in någon utan att skämmas utom för tapeterna, som katten Tassi älskar att klösa på. Ska ta itu med det också. Gjorde en räd i blomlandet med vinranka och humle. Fick ta till macheten för att komma fram och kunna putsa fönstren. Vindruvorna är små och söta.

20.30. Sitter ute och det är varmt men mörkt. Stilla. Än ingen fara med vare sig fikon eller palmen.

Tittat igenom riksdagsvalet i länet. Bäst i Lessebo - klassiskt - tätt följt av Växjö kommun. Men bedrövligt dåligt över lag. 4,52 i Kronoberg. 5,20 i Växjö kommun, 5,76 i Lessebo. Med en mycket populär riksdagskandidat på första plats - Eva-Britt Svensson. Bästa valdistrikten i Växjö kommun var Araby med 11,49 %. Dalbo på andra plats och Nydala på tredje, Pilbäcken på fjärde. Följer de övriga valen i  kommun och landsting väl. Men vi ligger betydligt högre i kommun- och landstingsval. Känns bra.

Ingenting har väl klarnat på något plan om styre av kommun, landsting/region elle riket denna dag. Verkligen bekymmersamt läge. Läste med nöje Johan Ehrenbergs ledare i ETC om "Vi har lagt våra röster - nu måste politiken räddas". Om S - "Meningen med jobb är att skapa frihet, inte tvång". Om V - "Socialism handlar om att befria individen från kollektivets gråa förtryck". Osv. Läs själva. ETC fortsätter att komma som daglig tidning, vad jag kan förstå.

Imorgon invigning av "landmärke" i Gemla, en gunghäst som ska visa att nu är du i Gemla. Roligt. Gemla är leksaksfabrikernas Mecka och har fått tågstopp nyligen. Ett Leaderprojekt jag är med i har bl a resulterat i detta med landmärke och app. "Upptåg" heter projektet och vill utveckla orter som fått nya tågstopp. Eldsjälen i Gemla heter Ola Aronsson och han är ordförande för sockenrådet och ger sig aldrig. Därför går det bra för Gemla. Kommunen har svårt att hänga med och ta fram detaljplaner för nya bostäder i den takt som behövs.

Nu ännu mörkare och stilla. Hund skäller.

Carin Högstedt

140919