18. sep, 2014

Medlemsmöte med Jonas, sonderingar, sommarväder, städar

Kom hem sent igår efter ett lyckat medlemsmöte med Jonas Sjöstedt uppkopplad och talade väldigt bra. 1300 nya medlemmar sedan valnatten! Ska läggas till de tusentals vi fått det senaste året. Även i Kronobergs avfolkningskommuner har vi nya medlemmar! Jonas gick igenom valresultatet som inte blev bra. Funderade högt om varför och vad vi kan göra. Det var livlig diskussion på vårt möte och verkställs hälften av tankar och idéer så är det bra. På regional nivå ska vi bjuda in alla nya medlemmar till en träff - nya under 2014. Det är många, men vad vill de med sitt medlemskap?  Hoppas att en del vill mer än visa sympati för ett parti.

Nytt möte med S och MP. Inga lösningar. Trevligt att träffas, som alltid, men vi har ingen majoritet och jag begriper inte varför. Kan inte gräma mig. Om nu folk vill ha Bo Franks skrytvals och SD, så är det väl så. (V) - där jag haft stort inflytande - står för seriös politik och inga överord. Inser att det kanske är lite tråkigt, men håller fast. God ekonomi. Satsa på välfärden. Valfrihet i omsorgen (reell sådan) och miljö/klimat i alla beslut liksom landsbygdsutveckling, barnperspektiv och bort med barnfattigdomen. Om det inte passar så är det så. Varsågoda! Sälj ut! Privatisera! Spara in på maten för de äldre! Lägg ner vårdplatser! Sälj oss till Region Skåne!

Underbart väder. Sitter ute som vanligt och fryser inte. Mörknat. Stillnat. Lite mygg. Tagit itu med privatlivet. Städat igår och idag i åtskilliga timmar. Ett rum och fem fönster kvar. Imorgon en mötesfri dag och då ska även vardagsrummet städas och trädgården skötas. I helgen en massa handlingar att läsa men även träff med barn och barnbarn hoppas jag. Ska bli bra väder vad jag förstår-

Jag har många gånger sagt att jag är i första hand medborgarnas ombud, i andra hand kommunens, i tredje hand partiets. Det står jag fast vid oavsett vilket mandat jag har kommande period.

Carin Högstedt

140918