16. sep, 2014

stress, tomt, dagbok från V-boa, framtid

Har prioriterat politiken så länge och hårt att jag nu blir stressad av att ha lite fritid och privatliv. Ska jag ta itu med att städa, renovera lägenheten, skriva boken om torpen under Veningehult 2, läsa tidningspacken och två hyllmeter olästa böcker eller vad? -Svårt. Och dagarna rusar iväg utan att jag bestämmer mig för något. Egentligen är det bara den här veckan som är lite lugnare. Sedan börjar mötena och åtagandena rulla på.

Trist att inte veta vilken majoritet som kan bildas/kommer att bildas i Växjö kommun. Utgången avgör ju uppgifterna och framtiden för många. Det dröjer innan vi vet det definitiva valresultatet. Upplever jag som ytterst irriterande. E-röstning måste kunna bli en möjlighet. Nu räknas riksdagsrösterna och personkryssen i riksdagsvalet. Förr gick man till länsstyrelsen och fick reda på resultat. Nu kan man följa på nätet. Förr kunde man stryka namn på valsedlarna. Jag gick och tittade på strykningar för att få en uppfattning om hur impopulära våra kandidater eventuellt var. Slående att en del V-röstare konsekvent strök alla med utländska namn. Inte många men några. Fruktansvärt irriterande i nuläget att S+V+MP har fler röster än de borgerliga men ett färre mandat! Samma sak för V förra valet;fler röster än MP, men de fick ett mandat mer. Det måste vara något galet med valsystemet och två valkretsar i kommunen.

Tittar igenom "Dagbok från V-boa", en anteckningsbok som folk har skrivit i om idéer som besökare haft med sig, om frågor, om väder, vind och stressade noteringar om att den och den minsann uteblivit trots att hen var antecknad för att vara i V-boa. Mängder med e-adresser och telnr, som antecknats för att ha kontakt i sakfrågor. Hela hösten har vi att göra med att uppfylla det vi sagt och skrivit ner! Allt från rökfritt centrum till en affär i Vikaholm, bostadsområde i Växjös utkant, som aldrig lär se röken av en butik... Vi har heller inte lovat någon! Mycket om busstrafiken och biljettpriser, servicelinjen som las ner och kommunikationer. Många åsikter om vård, omsorg, matpåsarna som hemtjänsten levererar - "de bruna påsarna" - utanför dörren, underkänns. Måste kolla själv hur det går till och smakar. Som sagt. Här finns att bita i.

Återigen en sommardag och vacker kväll. Jag leder i V.s cykellag. Cyklat 83 mil drygt sedan i april någon gång.Sitter ute och skriver på vår igenbuskade altan.

Carin Högstedt

140916