9. sep, 2014

Regn, Teleborg, enkäter, desperation, kommunhuset

Tänker de borgerliga hyra in kommunadministrationen i World Trade Center? Det förnekas men jag kan ändå inte låta bli att fundera. Vad får dem annars att gå ut med att kommunhuset skulle bli 250 lägenheter och ett nytt kommunhus byggas - utan att ange plats för det. Det ska bli billigare - annars blir det inget, sägs det. Kommunhuset har omvandlats oupphörligen i åratal för att bli modernt och bra. Hur många miljoner det kostat har vi inte grepp över. Att göra om till bostäder måste kosta skjortan, att bygga nytt likaså. World Trade Center har i åratal och har fortfarande svårt att komma igång för att hyresgäster saknas. Landstinget har varit och nosat men övergett den absurda idén att offentlig sektor ska hyra in sig i ett HANDELSHUS. Region Kronoberg nosade också, men övergav tanken. Tack och lov. Sammanfattningsvis ett obegripligt och något desperat utspel.

Avslutade denna dag med dörrknackning på Teleborg, ett stort bostadsområde i Växjö, där bl a Linnéuniversitetet ligger. Träffade en kvinna som tacksamt tog emot flygblad och sa att de ännu inte bestämt vilka de skulle rösta på. Annars är det ju många som redan röstat - alternativt säger det för att bli av med dörrknackaren. En ung man ställde frågor som var ytterst vettiga: Vad vill V när det gäller klimat och miljö. Lätt att svara på. Rekommenderade senaste numret av Naturskyddsföreningens Vår natur för att riktigt kunna bedöma vad partierna sa förra valet, vad de gjort under fyra år och vad de vill. Vi har verkligen inget att skämmas för! Så  ville han också veta om det var vi som ville ha sex timmars arbetsdag, ett annat av mina älsklingsämnen. Som för övrigt anses nödvändigt av nutida forskare för klimatets skull. Annars många inte hemma. Då stoppar vi i brevlådan. Fortsätter på Teleborg imorgon, en stadsdel som behöver ett medborgarkontor precis som Araby.

Kom hem i bra tid och hade en enkät att besvara först av allt. Nu 10 gr plus, sitter ute, fullmåne, för mycket regn idag för mitt humör, men det blir bättre imorgon, tror jag .

Löpsedlar skriker om minskat gap mellan blocken. Men fortfarande leder vi. Och kommer att leda på söndag. Japp.

Hjälp till för hel-a! Övertyga någon. Tänk er fyra år till...

Carin Högstedt

140909